Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στον Άγιο Νικόλαο 20 & 21 Ιουνίου 2015

eikonaΗ Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής συμπληρώνει φέτος 16 χρόνια στην Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις συμπίπτουν με τα 20 χρόνια από την υπογραφή της χάρτας της Βουδαπέστης, η οποία δημιούργησε το δίκτυο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής. Συμπίπτουν όμως επίσης και με τα 30 χρόνια του θεσμού της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, που ξεκίνησε από την Αθήνα το 1985, με πρωτοβουλία της τότε υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη.
Ο φετινός σχεδιασμός εμπνεύστηκε από το όραμα της Μελίνας Μερκούρης και τους τόσο επίκαιρους λόγους που γέννησαν το θεσμό των Ευρωπαϊκών Πολιτιστικών Πρωτευουσών, όταν ήδη το 1983 είχε αναφέρει ότι «η Ευρώπη χρειάζεται ψυχή» και όπως είχε τόνισε η ίδια, «μόνο ο πολιτισμός μπορεί να τη προσφέρει».
Ο Άγιος Νικόλαος συμμετέχει για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο θεσμό με ένα πλούσιο πρόγραμμα καλύπτοντας 6 διαφορετικά είδη μουσικής. Η διοργάνωση περιλαμβάνει τρεις σκηνές, μια στην προβλήτα του Λιμανιού (Αρπαγή της Ευρώπης), μια στη Λίμνη Αγίου Νικολάου και μια στην παραλία της Κιτροπλατείας, ενώ στο πρόγραμμα θα ενταχθεί και ο πεζόδρομος της 28ης Οκτωβρίου για μια εμφάνιση.
Το πρόγραμμα ανοίγει το πρωί του Σαββάτου με το Ωδείο Τέχνης στον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου και συνεχίζεται με κρητικά στην παραλία της Κιτροπλατεία, Φιλαρμονικές στην Λίμνη Αγίου Νικολαόυ και ροκ, lo-fi και rock n roll ακούσματα στην προβλήτα του Λιμανιού (Αρπαγή της Ευρώπης).
Την Κυριακή το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει jazz, soul, funky μουσική στην προβλήτα του Λιμανιού (Αρπαγή της Ευρώπης), χορωδίες στην Λίμνη Αγίου Νικολάου και Ρεμπέτικα στην παραλία της Κιτροπλατεία.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Σάββατο 20/6
Πεζόδρομος 28ης Οκτωβρίου, Ώρα 11.00
– Ωδείο Τέχνης Κρήτης

Παραλία Κιτροπλατείας, Ώρα 18.00 – 20.00
– Κρητικά σχήματα

Λίμνη Αγίου Νικολάου, Ώρα 20.30 – 22.00
– Δημοτική Φιλαρμονική Ηρακλείου
– Δημοτική Φιλαρμονική Αγίου Νικολάου

Προβλήτα Λιμανιού (Αρπαγή της Ευρώπης), Ώρα 21.30 – 24.00
– The Velvoids
– Πέρα Μπάντα
– Acid Barretts
– DJ Marios Ark
Κυριακή 21/6
Προβλήτα Λιμανιού (Αρπαγή της Ευρώπης), Ώρα 18.00 – 20.00
– The Muffins
– Εν Ρυθμώ
– Μουσικό σχήμα 1ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου

Λίμνη Αγίου Νικολάου, Ώρα 20.00 – 22.00
– Παιδική & Νεανική Χορωδία Δήμου Ηρακλείου
– Χορωδία ΠΑΟΔΑΝ
– Χορωδία Ωδείου Τέχνης

Παραλία Κιτροπλατείας, Ώρα 22.00 – 24.00
– Ρεμπέτικα σχήματα

You may also like...