Η ελληνική επανάσταση και ο θάνατος στο έργο του Delacroix

bullying2-3 πράγμα τα που ξέρω για … την τέχνη
Τετάρτη 23 Μαρτίου και ώρα 20.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
Delacroix: Η ελληνική επανάσταση και ο θάνατος στο έργο του Delacroix.
Με την Κική Χριστοδούλου, ιστορικό τέχνης – μουσειολόγο.Ο Ρομαντισμός είναι ένα κίνημα τέχνης με έντονο λογοτεχνικό υπόβαθρο και σε κάθε χώρα η αισθητική του έκφραση διαφέρει. Οι θεματικές και οι στόχοι όμως αποτέλεσαν κοινό τόπο για όλους τους ρομανιστές.Ο Ε. Delacroix υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους του γαλλικού ρομαντισμού στη ζωγραφική. Ως κύριες πηγές έμπνευσης χρησιμοποίησε το θέμα του θανάτου και την επικαιρότητα της ελληνικής επανάστασης. Με οδηγό τα σημαντικότερα έργα του, θα παρατηρήσουμε τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός κινήματος που άγγιξε όλες τις υλικές και άυλες τέχνες, από  τα τέλη του 18ου αι μέχρι τα μέσα περίπου του 19ου αι.
Να μην ξεχάσω να παρακολουθήσω
Κινηματογραφικές συναντήσεις στις άκρες του κόσμου
Κυριακή 20 έως και Σάββατο 26 Μαρτίου [21.00]  Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
Η κινηματογραφική λέσχη της ΦΕΞ σε συνεργασία με το Exile Room και την υποστήριξη της Αμερικάνικης Πρεσβείας μας ταξιδεύουν στις άκρες του κόσμου «με κινηματογραφικές συναντήσεις».
Έξι καταπληκτικά ντοκιμαντέρ μας ταξιδεύουν από την Ανταρκτική, στις ΗΠΑ κι από εκεί στην Αφρική …
10 ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη / η ανοιξιάτικη γιορτή μουσικής στην Ξάνθη
27 Μαρτίου έως και 21 Απριλίου 2016
Το φεστιβάλ κλασικής μουσικής στην Ξάνθη, με μια ποιοτική προοπτική στον πολιτισμό, συμπλήρωσε τα δέκα χρόνια παρουσίας του στην Ξάνθη.  Εκφράζει το χώρο της σοβαρής μουσικής σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου των τοπικών ωδείων και μουσικών σχολείων.  Έχει στο ενεργητικό του δεκάδες συναυλίες με διάφορα σχήματα, σόλο και μουσικής δωματίου, συναυλίες φοιτητών, συναυλίες με συμφωνική ορχήστρα και εμφανίσεις καλλιτεχνών από το εξωτερικό, καθώς και εκπαιδευτικές δραστηριότητες (μουσικά σεμινάρια) για τους μαθητές.
Λάμπης Βασιλειάδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ

You may also like...