• Χωρίς κατηγορία

Η Ελλάδα συναντά τρίτες χώρες. Συνάντηση 1η: Ιράκ

Συναντήσεις: Η Ελλάδα συναντά τρίτες χώρες.  Συνάντηση 1η: Ιράκ

Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας του Ιράκ, Μπορχάν Τζαφ, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Το Ερευνητικό Πρόγραμμα Μέσης Ανατολής του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και τo Hellenic American College σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζουν την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 18:30 στρογγυλή τράπεζα με κύριο ομιλητή τον Πρέσβη της Δημοκρατίας του Ιράκ, Μπορχάν Τζαφ.

Το Ιράκ, χώρα που μετά από περίοδο μεγάλων δυσκολιών έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην διαδικασία εξωστρέφειας και εκδημοκρατισμού, αποτελεί πλέον αξιόλογη επιλογή για επενδύσεις σε πολυάριθμους τομείς. Η εξέλιξη αυτή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χώρα μας καθώς η σχέση του Ιράκ με την Ελλάδα είναι κομβικής σημασίας για την γεωπολιτική σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι να συνεισφέρει στην κατανόηση των οικονομικών και πολιτισμικών αλλαγών του Ιράκ, των προκλήσεων και των ευκαιριών που προκύπτουν στην νέα εποχή στην οποία έχει εισέλθει καθώς και στην ανάλυση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ομιλητές: Μπορχάν Τζαφ, Πρέσβης της Δημοκρατίας του Ιράκ

Χάρης Γερονικόλας, Πρόεδρος του Ελληνο-Αραβικού Επιμελητηρίου,

Δρ. Θάνος Ντόκος, Γεν. Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ

Δρ. Ευάγγελος Βενέτης, Μέλος του διδακτικού προσωπικού του Hellenic American University και συντονιστής του Ερευνητικού Προγράμματος Μέσης Ανατολής του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Τη συζήτηση συντονίζει ο Λεωνίδας-Φοίβος Κόσκος, President of Hellenic American University.
Η σειρά διαλέξεων και στρογγυλών τραπεζιών «Συναντήσεις. Η Ελλάδα συναντά τρίτες χώρες» αποσκοπεί στην γνωριμία του Ελληνικού κοινού με τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες σε διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής ή άλλες τρίτες χώρες με σκοπό να ενθαρρυνθούν οι οικονομικές και πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ της Ελλάδος και των χωρών αυτών.

Ημερομηνία εκδήλωσης: Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013, 18:30

 Διεύθυνση: Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης  Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

Είσοδος: Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες Διεύθυνση Πολιτιστικών Ελληνοαμερικανικής Ενώσης (210 3680052), www.hau.gr/culture

You may also like...