Η Εθνική Όπερα του Πεκίνου στο Μέγαρο

H ΕΘΝΙΚΗ ΟΠΕΡΑ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ 2017 Ελλάδα – Κίνα: έτος πολιτιστικών ανταλλαγών Kυριακή 17 Σεπτεμβρίου, 20:00 Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη Το Σεμινάριο για το θεατρικό είδος της όπερας του Πεκίνου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16/9 (είσοδος ελεύθερη) Η Εθνική Όπερα του Πεκίνου μεταφέρει τη μαγεία της Ανατολής στο Μέγαρο! Μια μεγάλη παραγωγή με μουσική, τραγούδι, παντομίμα, πολεμικές τέχνες, χορό και ακροβατικά. Ένα μοναδικό θέαμα με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια. Ένα συναρπαστικό ταξίδι, μέσα από το επικό αριστούργημα «Γυναίκες στρατηγοί της οικογένειας Γιανγκ», έναν ύμνο στο θάρρος και την ευφυΐα των γυναικών της Κίνας, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη (με ελληνικούς υπέρτιτλους). Αλλά και ένα πολύ διαφορετικό Σεμινάριο γνωριμίας του κοινού με το θεατρικό είδος της όπερας του Πεκίνου, μια μέρα πριν την παράσταση (Σάββατο 16/9, 5 μ.μ.)! Μια σπάνια ευκαιρία για τους θεατές να γνωρίσουν από κοντά τους συντελεστές της Εθνικής Όπερας του Πεκίνου, να μάθουν τα μυστικά του μακιγιάζ του κινεζικού θεάτρου και τους ενδυματολογικούς του κώδικες, ενώ οι πιο τολμηροί θα μοιραστούν μια ξεχωριστή εμπειρία με τους καλλιτέχνες του Θιάσου ανεβαίνοντας οι ίδιοι επί σκηνής!

Εθνική Όπερα του Πεκίνου Πάνω από 40 έργα και 100 συντελεστές της Εθνικής Όπερας του Πεκίνου (China National Peking Opera Company) έχουν τιμηθεί με εθνικά και διεθνή βραβεία, ενώ οι ομάδες του διάσημου καλλιτεχνικού συγκροτήματος περιοδεύουν διαρκώς σε όλο τον κόσμο, σε περισσότερα από 50 κράτη και στις πέντε ηπείρους, ενισχύοντας τους φιλικούς δεσμούς της Κίνας με τις υπόλοιπες χώρες. Άλλωστε, η παράσταση της Εθνικής Όπερας του Πεκίνου στην Αθήνα εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «2017 ΕΛΛΑΔΑ – ΚΙΝΑ: έτος πολιτιστικών ανταλλαγών και συνεργασίας».

«Γυναίκες στρατηγοί της οικογένειας Γιανγκ» Διάρκεια: 2 ώρες με διάλειμμα 15 λεπτών Το έργο είναι ένας από τους πολύτιμους θησαυρούς των κινεζικών παραστατικών τεχνών και ειδικότερα της όπερας του Πεκίνου, η οποία έχει συμπεριληφθεί από το 2010 στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Πρόκειται για τη συγκινητική ιστορία της ξακουστής οικογένειας στρατηγών Γιανγκ από τη δυναστεία Βόρειου Σονγκ, ανδρείων υπερασπιστών της πατρίδας, σε μια εποχή που ο πόλεμος ήταν μια αυστηρώς ανδρική υπόθεση τόσο στην Ανατολή, όσο και στη Δύση.

Πρωταγωνιστική φυσιογνωμία του έργου είναι η γιαγιά της οικογένειας, She Taijun, η οποία, ενώ παραθέτει γεύμα γενεθλίων για τον εγγονό της Yang Zongbao που πολεμά στα σύνορα, μαθαίνει τη θλιβερή είδηση του θανάτου του. Στο μεταξύ, όλοι οι άνδρες της οικογένειας Γιανγκ έχουν πέσει ηρωικά στη μάχη, με αποτέλεσμα να έχουν απομείνει ζωντανά μόνο τα γυναικόπαιδα. Παρά τα εκατό της χρόνια, η She Taijun θα τεθεί επικεφαλής της γυναικείας στρατιάς της οικογένειας, μιας στρατιάς που, ύστερα από πολλές περιπέτειες, θα κατατροπώσει τελικά τον εχθρό και θα επιστρέψει νικηφόρα στα πάτρια εδάφη.

Σεμινάριο: «Πρόσωπο με πρόσωπο με την αριστουργηματική όπερα του Πεκίνου» Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, 17:00 Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη Η Εθνική Όπερα του Πεκίνου, στο πλαίσιο της εμφάνισής της στο Μέγαρο και των εκδηλώσεων «ΕΛΛΑΔΑ – ΚΙΝΑ 2017: έτος πολιτιστικών ανταλλαγών», διοργανώνει στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη Σεμινάριο με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 5 το απόγευμα (με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά).  Οι θεατές θα εξοικειωθούν με την ιστορία της όπερας του Πεκίνου ως είδους παραστατικής τέχνης, με τα σκηνικά και τα φροντιστηριακά αντικείμενά της που λειτουργούν συμβολικά, με τη μουσική και το τραγούδι που βασίζονται σε φολκλορικούς σκοπούς και ερμηνεύονται με παραδοσιακά όργανα, με τις διάφορες κατηγορίες ρόλων, με τα κοστούμια, τα αξεσουάρ και το μακιγιάζ που υπογραμμίζουν την προσωπικότητα του κάθε χαρακτήρα. Θα μάθουν επίσης για την εκπαίδευση των ερμηνευτών της όπερας του Πεκίνου, η οποία είναι πολυετής και απαιτεί ποικίλες δεξιότητες: τραγούδι σύμφωνα με τα κινεζικά πρότυπα, απαγγελία με εκφορά λόγου που διαφέρει από την καθημερινή ομιλία, ηθοποιία, παντομίμα, χορευτικές και ακροβατικές ικανότητες με στοιχεία πολεμικών τεχνών.

Tιμές εισιτηρίων παράστασης 12 € (Ζώνη Γ) ● 20 € (Ζώνη Β) ● 28 € (Ζώνη Α) ● 40 € (Διακεκριμένη Ζώνη)

Ειδικές τιμές 7 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) ● 9 €  (πολύτεκνοι, 65+)

Πληροφορίες για το κοινό 210 72.82.333 www.megaron.gr

Επίσης
https://www.facebook.com/megaron.gr
http://www.pinterest.com/megaronathens/

You may also like...