“Η δουλειά της” σε σκηνοθεσία Νίκου Labot | 1/3 στο Άστορ

HER JOB / Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ

(Ελλάδα/Γαλλία/Σερβία 2018, 89΄)

σε σκηνοθεσία Νίκου Labot

από 28 Φεβρουαρίου

επιτέλους στους ελληνικούς κινηματογράφους!

Μη χάσετε την Παρασκευή 1 Μαρτίου τη συζήτηση με τους συντελεστές της ταινίας μετά την προβολή των 20:00 στο Άστορ.

Κι αμέσως μετά στο φουαγιέ του Άστορ γνωριμία με την Ακαδημία του Goethe-Institut «First Films First» μ’ ένα ποτήρι κρασί.

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία σε διεθνή φεστιβάλ και πολλά βραβεία η ταινία του Νίκου Labot βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες.

Τη γνωρίζουμε ήδη από την πρώτη γραφή της υπόθεσης και του σεναρίου και παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον την πορεία της μέχρι και την ολοκλήρωσή της.

Σας τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

Η ταινία μιλάει για την Παναγιώτα, μια 37χρονη, σχεδόν αναλφάβητη νοικοκυρά και μητέρα δύο παιδιών, που θα χρειαστεί να αναζητήσει για πρώτη φορά δουλειά, όταν ο άντρας της χάσει τη δική του. Έχοντας ελάχιστα εφόδια θα προσληφθεί για λογαριασμό μιας ιδιωτικής εταιρείας καθαρισμού σ’ ένα νέο πολυκατάστημα. Εκεί, παρά τις συνθήκες εκμετάλλευσης και εργασιακής απαξίωσης, θα βιώσει μια πρωτόγνωρη αίσθηση οικονομικής και συναισθηματικής ανεξαρτησίας και θα σταθεί για πρώτη φορά στα πόδια της. Ό,τι κι αν ακολουθήσει από κει και μετά, εκείνη δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια…

Σενάριο: Κατερίνα Κλειτσιώτη, Νίκος Labot

Παραγωγή:Homemade Films, Sister Productions, Sense Production

Διεύθυνση φωτογραφίας: Διονύσης Ευθυμιόπουλος

Μοντάζ: Dounia Sichov

Ηθοποιοί: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Δημήτρης Ήμελλος, Μαρία Φιλίνη, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Ελένη Καραγιώργη, Δανάη Πριμάλη, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Ορφέας Αγγελόπουλος

«Η Δουλειά της» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους του σκηνοθέτη Νίκου Labot.

Ως πρότζεκτ είχε επιλεγεί και προωθηθεί από την Ακαδημία του Goethe-Institut «First Films First» για σκηνοθέτες από την Νοτιοανατολική Ευρώπη που θέλουν να γυρίσουν την πρώτη τους μεγάλου μήκους ταινία.

Και είναι η πρώτη απ’ όλες τις ταινίες που συμμετείχαν μέχρι τώρα στο «First Films First» που ολοκληρώθηκε, κερδίζοντας από την αρχή κοινό και κριτική.

Με παραγωγό τη Μαρία Δρανδάκη (Ηomemade Films), σε συμπαραγωγή με τη Sister Productions από τη Γαλλία και τη Sense Production από τη Σερβία, έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της το 2018 στο τμήμα Discovery του Φεστιβάλ του Τορόντο, τιμήθηκε με 3 βραβεία στο Φεστιβάλ της Βαρσοβίας 2018 – 1ο Βραβείο Καλύτερης Πρώτης Ταινίας Μεγάλου Μήκους, Βραβείο FIPRESCI, Βραβείο YOUNG FIPRESCI – και με 2 βραβεία στο Φεστιβάλ Cinema Méditerranéen de Bruxelles 2018 – Best Film Press Award και Prix Special du Jury αλλά και με το Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου η παραγωγή της ταινίας Homemade Films και το Ινστιτούτου σας προτείνουν να μη χάσετε τη συζήτηση με τους συντελεστές της ταινίας που θα γίνει μετά την προβολή των 20:00 στο Άστορ.

Μέσω Instagram του Goethe-Institut https://www.instagram.com/goetheinstitut_athen/ μπορείτε να κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις (και ποπ κορν) γι’ αυτήν την προβολή και συζήτηση.

Κι αμέσως μετά το Goethe-Institut προσφέρει κρασί στο φουαγιέ του Άστορ, όπου όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν πληροφορίες για το First Films First από πρώτο χέρι.

Διαβάστε το ακόλουθο άρθρο του Μανώλη Κρανάκη «Η (μεγάλη) σημασία του να είσαι ‘πρωτάρης’» με συνέντευξη του Νίκου Labot και της Μαρίας Δρανδάκη (Homemade Films).

https://www.goethe.de/ins/gr/de/kul/mag/21453693.html

Περισσότερα για την Ακαδημία του Goethe-Institut First Films First

http://firstfilmsfirst.com/

Με την παράκληση της αναφοράς

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό:

Βίκυ Τραχανή, Τηλ. 210 3661043, vicky.trachani@goethe.de

You may also like...