Η Γέννηση του Κόσμου…και ιστορίες των θεών του Ολύμπου της Κάρμεν Ρουγγέρη

«Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ…. ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ» της Κάρμεν Ρουγγέρη Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες με διάλλειμα Κάθε Κυριακή για κοινό και ομαδικές κρατήσεις στις 11:30 & 15:30 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ Είναι ένα έργο που περιέχει τη γέννηση του κόσμου, αλλά και ιστορίες γνωστές και άγνωστες των θεών του Ολύμπου. Ιστορίες που έπλασαν ο αρχαίος ελληνικός λαός και οι ποιητές του. Με το σκεπτικό λοιπόν ότι όλοι θέλουμε να χαρούμε την ομορφιά των αρχαίων μύθων, όπως χαιρόμαστε ένα παραμύθι, θα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…… και θα ξεκινήσουμε κάπως έτσι…..
-Αλήθεια τι πίστευαν οι αρχαίοι Έλληνες; Πώς γεννήθηκε ο κόσμος;
-Κατά τον Ησίοδο, επικό ποιητή της αρχαίας Ελλάδας, στα πολύ παλιά τα χρόνια δεν υπήρχε τίποτε από αυτά που βλέπουμε γύρω μας. Υπήρχε μόνο
το ΧΑΟΣ!!!!!
Πέρασαν πολλά χρόνια, ώσπου δημιουργήθηκε…
η ΓΗ και η ΘΑΛΑΣΣΑ!!!
Κάποια στιγμή, μέσα από το ΧΑΟΣ, ξεπετάχτηκε ένα πλασματάκι με χρυσά φτερά. Ήταν
ο ΕΡΩΤΑΣ!!!
Ύστερα δημιουργήθηκε πάνω από την Γη,
ο ΟΥΡΑΝΟΣ!!!
Όταν ένοιωσε την σκιά του Ουρανού πάνω της η Γη σκέφτηκε: «μ’ αρέσει που με αγκαλιάζει έτσι ο Ουρανός.. Θα τον παντρευτώ». Έτσι γίνεται.
Και…. Λίγο-λίγο θα φτάσουμε με παραμυθένιο τρόπο….. Στη γέννηση
του ΔΙΑ!!!!
Από εκεί και ύστερα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουν να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια τους, γνωστές και άγνωστες ιστορίες της μυθολογίας μας.Όπως:
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ και ΕΠΙΜΗΘΕΑΣ, ΦΙΔΙ και ΓΑΙΔΑΡΟΣ, ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ και ΠΥΡΡΑ, γνωριμία ΔΙΑ και ΗΡΑΣ, διαμάχη ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ και ΑΘΗΝΑΣ, ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ και ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ, ΗΦΑΙΣΤΟΣ και ΗΡΑ, ΔΗΜΗΤΡΑ και ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ και ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ, ΑΠΟΛΛΩΝ και ΔΑΦΝΗ, ΑΡΤΕΜΙΣ, η γέννηση του ΕΡΜΗ, ΑΡΗΣ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ και ΑΓΧΙΣΗΣ, κ.α.Όλες οι παραπάνω ιστορίες, απόλυτα μελετημένες και τεκμηριωμένες, γεμάτες χιούμορ (μια που όπως ξέρουμε οι αρχαίοι θεοί των Ελλήνων είχαν τα ελαττώματα των ανθρώπων) και συνδεδεμένες με έξυπνο και εύκολο τρόπο, δημιουργούν μια παράσταση προσεγμένη στη λεπτομέρεια, που σκοπό έχει να μαγέψει και τον πιο μικρό μας θεατή.

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ
ΚΙΝΗΣΗ-ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ-VIDEO ART: ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑΣ
ΣΤΙΧΟΙ & ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ
ΒΟΗΘΟΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΥ: ΕΡΡΙΚΑ ΑΛΑΜΑΝΟΥ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

Παίζουν οι ηθοποιοί: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ, ΕΛΕΝΑ ΜΙΧΑΛΑΚΗ, ΒΕΡΟΝΙΚΑ ΔΑΒΑΚΗ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΓΚΡΙΣΤΑΡΗΣ, ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΟΥΡΚΑΣ-ΜΑΡΑΚΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΡΘΗ, ΣΟΦΙΑ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΟΥ

Για τα σχολεία και τους συλλόγους, διοργανώνονται παραστάσεις τις καθημερινές τα πρωϊνά,  κατόπιν συνεννόησης.
Καθημερινά για σχολεία στις 10:00
Κρατήσεις για σχολεία και συλλόγους:
Δευτέρα – Παρασκευή 08:30-14:30 Τηλ: 215 550 8270  &  210 34 18 579,  E-mail:  k.rouggeriskini1@gmail.com
Εισιτήρια Γενική είσοδος: 12 ευρώ.
Μειωμένο: 10 ευρώ.
Το μειωμένο εισιτήριο αφορά τις κατηγορίες: ομάδες άνω των δέκα (10) ατόμων, κατόχοι Κάρτας ΟΑΕΔ & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) και οικογένειες 4 ατόμων και άνω
ΑμΕΑ: 8 ευρώ (κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) 210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 – 14:00.

 

You may also like...