Η αλήθεια του παραμυθιού και ο καρπός του Ήλιου – Παράλληλη εκδήλωση της έκθεσης ΑΝΑΦΟΡΑ στο Νίκο Καζαντζάκη

i alitheia toy paramythiouΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ
Η αλήθεια του παραμυθιού και ο καρπός του Ήλιου
( Αναφορά στον Νίκο Καζαντζάκη )
Την Παρασκευή 25 Ιουλίου και ώρα 8.30 μ.μ θα παρουσιαστεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου το λογοτεχνικό και εικαστικό λεύκωμα της Θεοδοσίας Αργυράκη-Ασαργιωτάκη «Η αλήθεια του παραμυθιού και ο καρπός του Ήλιου» (αναφορά στον Ν. Καζαντζάκη)
Στην λογοτεχνική και εικαστική συνάντηση θα παρουσιάσουν και θα συνομιλήσουν για το λογοτεχνικό και εικαστικό έργο, η κ. Μαρία Κωστάκη, φιλόλογος αντιπρόεδρος ΠΑΟΔΑΝ, η κ. Έφη Μπουκουβάλα – Κλώντζα, φιλόλογος, ψυχολόγος και η δημιουργός.
Η Θεοδοσία Αργυράκη – Ασαργιωτάκη με την διπλή της ιδιότητα, ως συγγραφέας και ζωγράφος, μέσα από την μαγεία των χρωμάτων, της τέχνης και της ποίησης του παραμυθιού, θέλησε να αγγίξει απρόσιτα αλλά πανανθρώπινα ερωτήματα όπως είναι η ψυχή και ο θάνατος που προβληματίζουν κάθε παιδί νέο και αιώνιο έφηβο, που αναζητά την αλήθεια της ζωής και την ελευθερία της σκέψης.
Η Θεοδοσία Αργυράκη – Ασαργιωτάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου κατοικεί και εργάζεται. Έχει σπουδάσει καλές τέχνες, art designer. Γράφει κυρίως για παιδιά, ποίηση, μυθιστόρημα, θέατρο. Είναι υπεύθυνη εικαστικού εργαστήριου για άτομα ΑΜΕΑ. Λογοτεχνική και εικαστική εργασία της έχει εκδοθεί, δημοσιευτεί σε βιβλία, λευκώματα, περιοδικά τέχνης, εφημερίδες, διαδίκτυο. Βραβεύθηκε από τον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, ΙΒΒΥ Κύπρου, από τον ΕΠΟΚ,. από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Αγίου Νικολάου ΠΟΔΑΝ, Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, Ένωση Φιλολόγων Χανίων ,Ένωση θεατρικών Συγγραφέων Κύπρου, κλπ. Δουλειά της παρουσίασε σε σαράντα πέντε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, διεθνείς biennale, φεστιβάλ τεχνών. Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές ,και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι υπεύθυνη της λέσχης ανάγνωσης Ηρακλείου «Λογοτεχνία και δημιουργία » είναι μέλος I.B.B.Y, Ελλάδας Κύπρου, UNESCΟ, O.Τ.Ε,Ε, Κ.Κ.Λ, Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη, word storytelling Day, Ε.Π.Ο.Κ, Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδας, κ..α..

 

You may also like...