Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ESTIAΗ Ακαδημία Αθηνών, ο υψηλότερος τη τάξει φορέας έρευνας στην Ελλάδα, το κορυφαίο πνευματικό ίδρυμα της χώρας με μέλη τους <<αθανάτους>> της σκέψης και του συλλογισμού, αναγνωρίζοντας τη συμβολή της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης στις τέχνες και τα γράμματα, αποφάσισε και τιμά τον πολιτιστικό φορέα της Πιερίας που καταξιώθηκε εδώ και έξι δεκαετίες στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η Ακαδημία Αθηνών κάθε τέλος του χρόνου σε ειδική πανηγυρική εκδήλωση απονέμει βραβεία σε πρόσωπα και συλλόγους που ξεχώρισαν στους τομείς των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών, στην καλλιέργεια και προαγωγή των Επιστημών καθώς και στην επιστημονική έρευνα και μελέτη. Πραγματοποιεί σύμφωνα με την ιδρυτική της διακήρυξη εκδόσεις, χορηγεί υποτροφίες και απονέμει βραβεύσεις.
Σταχυολογώντας την πολιτιστική διαδρομή της Ε.Π.Μ.Κατερίνης η Ακαδημία Αθηνών θα τιμήσει τον αξιόλογο από κάθε πλευρά πολιτισμικό φορέα της Πιερίας σε πανηγυρική συνεδρία την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 παρουσία της Πολιτειακής και Πολιτικής ηγεσίας του τόπου, Ακαδημαϊκών, ανθρώπων του πνεύματος και της επιστήμης.
Επιπρόσθετα οι Ακαδημαϊκοί απεφάσισαν να τιμήσουν την Ε.Π.Μ.Κατερίνης γιατί ο ρόλος της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης συνάδει με τη φιλοσοφία του κορυφαίου πνευματικού ιδρύματος της χώρας μας που αποσκοπεί στη διάσωση και μελέτη της πολιτιστικής κληρονομιάς και την καλλιέργεια της εθνικής αυτογνωσίας.
Με την αναγγελία της βράβευσης ιδιαίτερα συγκινημένος ο πρόεδρος της Ε.Π.Μ.Κατερίνης Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης δήλωσε: << Είναι η σημαντικότερη στιγμή στην εξηντάχρονη διαδρομή της Εστίας. Η βράβευση αντανακλά όλη την Πιερική κοινωνία. Νοιώθουμε ξεχωριστή τιμή και ικανοποίηση. Με χαρά αποδεχόμαστε την επιβράβευση της Ακαδημίας Αθηνών.>>

 

You may also like...