«ΗΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ»: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«ΗΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ»
9-11 ΜΑΪΟΥ 2014
ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ (ΠΕΙΡΑΙΩΣ 138)
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Γιατί προκαλεί ενδιαφέρον η εκδήλωση «Ημέρες Γαστρονομίας»; Πρόκειται για μια εκδήλωση με στόχο τη συνάντηση των διαφορετικών στοιχείων της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας και αποτελεί ένα ιδιαίτερο πολιτισμικό γεγονός. Πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά. Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στις Κυκλάδες. Όσοι παρευρεθούν στο Φεστιβάλ, θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν διάσημα κυκλαδίτικα προϊόντα από τις εταιρείες που θα συμμετάσχουν. Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει πάνω από 80 θεματικές εκδηλώσεις, ομιλίες, εργαστήρια, πάνελ συζήτησης, προβολές, δρώμενα και 11 live cookings.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΜΑΪΟΥ
13:00 Αίθριο Μουσείου Μπενάκη, Live Cooking Sessions – Κυκλάδες Τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός, chef Βασίλης Παπίκινος
13:30 Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη, Ανθρωπολογία της τροφής: Καθημερινός Πολιτισμός – Γεύση και μνήμη
17:00 Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη, Pepper lectures: Φαγητό και ελληνική τέχνη. Ένας άγνωστος πρωταγωνιστής σε έργα από τον 19ο αιώνα μέχρι και σήμερα
17:00 Αίθριο Μουσείου Μπενάκη, Live cooking sessions, chef Γιάννης Βάσιλας
17:30 Αίθουσα Soul Kitchen (Χώρος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Μουσείου Μπενάκη), Food styling & photography master class
17:30 Café Μουσείου Μπενάκη, Fruit workshop, chef Σταμάτης Τσίλιας
18:00 Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, Γευσίπλους – Χαρτογραφώντας τον γαστρονομικό πολιτισμό του Αιγαίου
18:00 Αίθριο Μουσείου Μπενάκη, Live Cooking Sessions, chef Στέφανος Στεφανίδης
18:30 Αίθουσα Soul Kitchen (Χώρος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Μουσείου Μπενάκη), Ωμέγα Δίαιτα master class, chef Δόξης Μπεκρής
19:30 Aμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, Food Communities – Οι κοινότητες της γεύσης στις Ημέρες Γαστρονομίας
19:30 Aίθριο Μουσείου Μπενάκη, Live cooking session, chef Βησσαρίωνας Παρθένης.
20:30 Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, Food monsters – Διάλεξη για την αναζήτηση του τερατώδους στην διατροφή και την τέχνη στο πρόγραμμα Pepper Lectures των Ημερών Γαστρονομίας
21:30 Αίθριο Μουσείου Μπενάκη, Live Cooking Sessions, chef Σοφία Παπαδημητρίου
21:30 Αίθριο Μουσείου Μπενάκη, Ζύθος ζήτω! Θεματική μουσική βραδιά ζύθου

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΜΑΪΟΥ
12:00 Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη, Gluten free: Η αλήθεια για το ψωμί και τα προϊόντα χωρίς γλουτένη
12:00 Αίθριο Μουσείου Μπενάκη, Live Cooking sessions, chef Αντωνία Ζάρπα.
13:00 Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη, Γαστρονομικός τουρισμός: Μια επίκαιρη συζήτηση για την προοπτική αξιοποίησης ενός εξαιρετικά χρήσιμου εργαλείου για την τοπική ανάπτυξη
13:30 Αίθριο Μουσείο Μπενάκη, Live Cooking sessions, chef Νίκος Φραζέσκαρος
14:00 Αίθουσα Soul Kitchen (χώρος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του μουσείου Μπενάκη), Workshop- Γεύσεις Αιγαίου στο τραπέζι ενός βιομηχανικού σχεδιαστή
14:30 Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, Αφιέρωμα στο τυρί των Κυκλάδων: Μια νησιώτικη παλέτα γεύσεων με ονομασία προέλευσης, μακραίωνη γαστρονομική ιστορία και προοπτική ανάπτυξης
15:00 Αίθριο Μουσείου Μπενάκη, Live cooking session, chef Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο
16:00 Αίθριο Μουσείο Μπενάκη, Live Cooking session, chef Μιχάλη Ντουνέτα
16:30 Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη, Food origami: Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για την art de la table από διακεκριμένους designers
18:00 Αίθουσα Soul Kitchen (Χώρος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Μουσείου Μπενάκη), Branding master class για προϊόντα διατροφής από τους Sereal Designers
18:00 Αίθριο Μουσείου Μπενάκη, Live cooking sessions, chef Δόξης Μπεκρής
18:00 Café του Μουσείου Μπενάκη, Cupcakes workshop dessert styling
18:30 Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, Η Μυρσίνη Λαμπράκη σερβίρει …… διαδικτυακά
19:00 Αίθριο Μουσείου Μπενάκη, Chefs in Residence – Live Cooking Session, chef Γιώργος Στυλιανουδάκης
19:00 Αίθουσα Soul Kitchen (Χώρος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Μουσείου Μπενάκη), Food styling & photography master class
21:30 Αίθριο Μουσείου Μπενάκη, This is a bartending night by Worldclass Bartenders

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΜΑΪΟΥ
12:00 Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη, Culinary botany: Αρωματικά φυτά και βότανα της Ελλάδας
12:30 Αίθριο Μουσείου Μπενάκη, Live Cooking sessions, chef Κωνσταντίνος Μπουγιούρης
13:00 Αίθουσα Soul kitchen (χώρος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων Μουσείου Μπενάκη), Καλειδοσκόπιο ποιότητας – Ένα μοναδικό workshop γευσιγνωσίας από την «TAF Specialty Coffee»
13:30 Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη, It’s all Αbout the Bartenders: Global Cocktail Trends
14:00 Αίθριο Μουσείου Μπενάκη, Live cooking sessions, chef Λίνα Φουρνιστάκη
14:00 Αίθουσα Soul Kitchen (Χώρος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Μουσείου Μπενάκη), Μια περιήγηση στις γευστικές διαδρομές της Νάξου
14:30 Café του Μουσείου Μπενάκη, Workshop γευσιγνωσίας: Αρωματικά φυτά και βότανα
15:00 Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη, Holy Terroir! Αφιέρωμα στον κυκλαδικό οίνο και αμπελώνα
15:30 Αίθριο Μουσείου Μπενάκη, Live cooking sessions, chef Γιάννης Γαβαλάς
16:00 Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη, Πρώτο Συνέδριο Αιγαιοπελαγίτικης Γαστρονομίας από το Επιμελητήριο Κυκλάδων
16:00 – 16:20 Επίσημοι χαιρετισμοί
16:50 – 17:30 Discussion panel: Αιγαίο – Ενιαίος γαστρονομικός προορισμός
16:00 Café Μουσείου Μπενάκη, Food Pairing Workshop
17:00 Αίθριο Μουσείου Μπενάκη, Live Cooking Sessions, chef Βασίλης Πόρης
17:00 Αίθουσα Soul Kitchen (Χώρος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Μουσείου Μπενάκη), Food styling & photography master class
18:00 Café μουσείου Μπενάκη, Μελωδίες γευσιγνωσίας από τις Κυκλάδες
18:30 Αίθουσα Soul Kitchen (χώρος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων Μουσείου Μπενάκη), Aegean pan – Μια ενδιαφέρουσα περίπτωση διαδικτυακής γαστρονομικής περιήγησης με άρωμα Κυκλάδων
19:00 Αίθριο Μουσείου Μπενάκη, Live cooking sessions, chef Βασίλης Ζαχαράκης
19:00 Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη, Food new media & technology discussion panel
19:30 Café Μουσείου Μπενάκη, Ο Ηλίας Μαμαλάκης μας προσκαλεί σε μια συναρπαστική εμπειρία γευσιγνωσίας και πολιτισμού με ονομασία προέλευσης Ελληνική και άρωμα Αιγαίου
20:00 Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη, Gastronomic diplomacy: Μια επίκαιρη συζήτηση για τη διεθνή απήχηση της ελληνικής γαστρονομίας μέσα από την οπτική των ξένων σχολών γαστρονομίας
20:30 Αίθριο Μουσείου Μπενάκη, Live cooking sessions, chef Δόξης Μπεκρής
21:30 Αίθριο Μουσείου Μπενάκη, Επίγευσις – Θεματική μουσική βραδιά κυκλαδικού οίνου και ζύθου

You may also like...