Ημερίδα «Τέχνη και Δικαιώματα του Ανθρώπου Σήμερα»

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, ΣΤΟ LAB’ATTOIR
Ημερίδα με τίτλο «Τέχνη και Δικαιώματα του Ανθρώπου σήμερα» διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, από τις 10.00 έως τις 15.00, στον χώρο Lab’attoir (πρώην δημοτικά σφαγεία).
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Το Δικαίωμα να είσαι Άνθρωπος» που ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο στη Θεσσαλονίκη, με εκθέσεις εικαστικών στο ΚΣΤΘ, στο Goethe Institut Θεσσαλονίκης και στο κτίριο του ΟΤΕ (επιμ. Θάλειας Βραχοπούλου, Χάρη Σαββόπουλου).
Ο θεματικός πυρήνας της εκδήλωσης συμπεριλαμβάνει ενότητες όπως τα δικαιώματα του ανθρώπου, η πολιτική, οι λογοκρισία, το στίγμα-λειτουργία της τέχνης και οι νομικές, κοινωνικές και θεσμικές πτυχές του συγκεκριμένου πλαισίου.
Ομιλητές και κοινό θα συζητήσουν για το τι συμβαίνει όταν το δικαίωμα άσκησης της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης έρχεται αντιμέτωπο με απόπειρες αμφισβήτησης, περιστολής ή και καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όταν συγκρούεται με συντηρητικά ή αυταρχικά καθεστώτα σε μια εποχή έξαρσης των φαινομένων μισαλλοδοξίας  και ξενοφοβίας, ακόμη και σε χώρες του λεγόμενου δυτικού κόσμου, όπου η ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση έμοιαζε κεκτημένο δικαίωμα.
Η ημερίδα θα πλαισιωθεί από τρεις εικαστικές προβολές. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Watch Fifty Shades Darker (2017) Full Movie Online Streaming Online and Download

You may also like...