Ζωντανή μετάδοση Tourandot του Puccini από την Metropilitan Opera HD live στο Θέατρο “Απόλλων στη Σύρο

0795582a-00b2-4ac9-96a7-1360bf73f172Σάββατο 30 Ιανουαρίου, ώρα 19.55
Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά παρουσιάζει τις παραστάσεις της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, φέρνοντας τα μεγαλύτερα έργα της όπερας σε ζωντανή μετάδοση, σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.
Η Σουηδή δραματική σοπράνο Nina Stemme ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της περήφανης Κινέζας πριγκίπισσας, οι γρίφοι της οποίας καταδικάζουν κάθε μνηστήρα που θέλει το χέρι της. Ο τενόρος Marco Berti ερμηνεύει τον Καλάφ, τον γενναίο πρίγκιπα που τραγουδά το περίφημο “Nessun dorma” και κερδίζει τελικά την αγάπη της! Ο Paolo Carignani διευθύνει τη θεαματική σκηνοθεσία του Franco Zeffirelli του 1987.
Σύνοψη:
Η όπερα διαδραματίζεται σε τρεις πράξεις στην αυτοκρατορική αυλή της Κίνας, όπου η πριγκίπισσα Τουραντότ υποβάλλει τους επίδοξους μνηστήρες της σε δοκιμασίες, θέτοντάς τους αινίγματα τα οποία όποιος δεν απαντήσει χάνει τη ζωή του. Δεκατρείς διεκδικητές της Τουραντότ έχουν ήδη εκτελεστεί και τρόμος επικρατεί πλέον στην χώρα, μέχρι την στιγμή που καταφτάνει ένας θαρραλέος, ο άγνωστος πρίγκιπας Κάλαφ, τον οποίο ωστόσο αγαπά στα κρυφά η σκλάβα Λιου που συνοδεύει τον τυφλό πατέρα του Τιμούρ. Ο Κάλαφ παρουσιάζεται μπροστά στην Τουραντότ και καταφέρνει να λύσει τα αινίγματα. Καθώς όμως η πριγκίπισσα αρνείται να υποκύψει, ο νέος θέτει και αυτός ένα αίνιγμα ζητώντας της να βρει το όνομά του. Η Τουραντότ ζητάει με κάθε τρόπο να μάθει την ταυτότητα του ξένου. Η Λιου βασανίζεται για να την αποκαλύψει αλλά αυτοκτονεί χωρίς να πει ούτε λέξη. Ο Κάλαφ και η Τουραντότ μένουν μόνοι: ο πρίγκιπας, καταλαβαίνοντας ότι η άρνηση της πριγκίπισσας οφείλεται σε φόβο, τη φιλάει ξαφνικά αποκαλύπτοντας παράλληλα και το όνομά του. Η Τουραντότ ανεβαίνει στον θρόνο της και αναγγέλλει ότι βρήκε το όνομα του ξένου: είναι ο Ερωτας!
Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα λυρικά αριστουργήματα του 20ου αιώνα, γραμμένο στα 1926 σε λιμπρέτο των Τζουζέπε Αντάμι και Ρενάτο Σιμόνι. Ήταν η τελευταία όπερα του Πουτσίνι, ο οποίος μάλιστα δεν κατάφερε να την ολοκληρώσει ο ίδιος, λόγω του αφνίδιου θανάτου του. Η «συμπλήρωση» της παρτιτούρας ανετέθη εσπευσμένα στον συνθέτη Φράνκο Αλφάνο.
Cast
Τουραντότ: Nina Stemme
Λιου: Anita Hartig

You may also like...