“Ζητείται δικηγόρος με μουστάκια και ουρά”. Παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Σβορώνου στον ΙΑΝΟ!

ianosΗ ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, στη νέα σειρά «Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη», παρουσιάζει το βιβλίο με τίτλο Ζητείται δικηγόρος με μουστάκια και ουρά! Γιατί τα ζώα δικαιούνται την προστασία μας της Ελένης Σβορώνου.
Ένα απόσπασμα:
“Ο Μπαρμπαρόσα, ένας σκύλος που τον εγκατέλειψε το αφεντικό του θα συναντήσει τον σοφό Μπαρμπούνη, που τον ψάρεψαν μπαμπέσικα με δυναμίτη. Οι δυο τους θα γίνουν μια παρέα με όλα τα κατατρεγμένα ζώα που υποφέρουν άδικα: τη Λεό μια λεοπάρδαλη από γουναράδικο, ένα δελφίνι από το δελφινάριο, έναν παπαγάλο από το pet shop και πολλά άλλα. Όλοι μαζί αποφασίζουν να πάνε στο σχολείο για να μάθουν τη γλώσσα των ανθρώπων και τους νόμους τους. Έτσι με τον Μπαρμπαρόσα δικηγόρο τους, θα μπορέσουν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Η χαρούμενη και λειτουργική εικονογράφηση είναι του Mark Weinstein.”
Οι μικροί αναγνώστες καλούνται στο τέλος του βιβλίου να βοηθήσουν τα ζώα μαθαίνοντας μέσα από ευχάριστες και εκπαιδευτικές δραστηριότητες τους νόμους που τα αφορούν. Επιμελήτρια της σειράς είναι η Μαρίζα Ντεκάστρο, συγγραφέας και κριτικός βιβλίων για παιδιά.
Λίγα λόγια για την ΠΑΙΔΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:
Η σειρά ΠΑΙΔΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, που επιμελείται η Μαρίζα Ντεκάστρο,συγγραφέας και κριτικός βιβλίων για παιδιά, κυκλοφορεί το δέκατο βιβλίο της σειράς με τίτλο ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΥΡΑ!
Η σειρά  απευθύνεται και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, προτρέποντάς τους να διαβάσουν τις ιστορίες αυτές μαζί με τα παιδιά και να συζητήσουν στη συνέχεια για τα ζητήματα που αναδεικνύονται.
Η σειρά Παιδική Νομική βιβλιοθήκη έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον φορέων και θεσμών όπως της UNESCO, του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο και έθεσε υπό την αιγίδα του όλη τη σειρά, αρχής γενομένης από το «Το Σύνταγμα της Ελλάδας για παιδιά». Τα βιβλία διατίθενται στον εκδοτικό οίκο ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ και στον διαδικτυακό του χώρο (www.nb.org) και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.
Λίγα λόγια για την συγγραφέα
Η Eλένη Σβορώνου (γεν. 1965) σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (Μ.Sc.)  σε «Διαχείριση και ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς» (Heritage Management) στο Παν/μιο του Birmigham, από όπου πήρε υποτροφία και έκανε την πρακτική της στην ανάδειξη της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς στην Γαλλία.
Aπό το 1992 εργάζεται στο WWF Ελλάς ως Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΠΕ). Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα Οικοτουρισμού και συμμετοχικών διαδικασιών. Είναι συγγραφέας παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας (βιβλία της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Mεταίχμιο, Κέδρος, Πατάκης, Παπαδόπουλος, Ερευνητές κ.α.). Τα βιβλία της Στον αστερισμό των Διδύμων, Ο βυθός με τα σοκολατόδεντρα και Όλα για τη φανέλα έχουν συμπεριληφθεί στις υποψηφιότητες για τα βραβεία του Διαβάζω, Κρατικά Βραβεία, και Αναγνώστη αντίστοιχα. Το βιβλίο της Το πάτημα του Έλληνα απέσπασε εύφημο μνεία από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά.
Διδάσκει δημιουργική γραφή, συνεργάζεται με τον «Αναγνώστη», περιοδικό πολιτισμού (http://www.anagnostis.gr) και αρθρογραφεί στην παιδική εφημερίδα Eρευνητές(ένθετο στην Καθημερινή του Σαββάτου).
Έχει σημαντική εμπειρία στην εμψύχωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και στην εκπαίδευση ενηλίκων.
Περισσότερα στο http://paramythistopodilato.blogspot.com
Είσοδος ελεύθερη
Για παιδιά από 5 και άνω

You may also like...