«Ζητήματα προστασίας των επενδυτών σύμφωνα με το αμερικανικό και τα ευρωπαϊκά δίκαια»

Gelter_Martin_Portrait_056_smlMartin Gelter:
Προστασία των επενδυτών σύμφωνα με το αμερικανικό και τα ευρωπαϊκά δίκαια
Η Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Hellenic American College (HAEC) παρουσιάζουν τον Martin Gelter, Αναπληρωτή Καθηγητή Νομικής στο Πανεπιστήμιο Fordham της Νέας Υόρκης σε διάλεξη με θέμα «Ζητήματα προστασίας των επενδυτών σύμφωνα με το αμερικανικό και τα ευρωπαϊκά δίκαια».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά, την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 στις 19:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι). Θα ακολουθήσει δευτερολογία από τον Επίκουρο Καθηγητή Εμπορικού Δικαίου στη Νομική Σχολή ΕΚΠΑ Εμμανουήλ Μαστρομανώλη, με τίτλο «Το τεκμήριο της πλασματικής αγοράς και η θεμελίωση του αιτιώδους συνδέσμου στις αγωγές των επενδυτών».
Ο Martin Gelter, ειδικός σε θέματα συγκριτικού εταιρικού δικαίου και διακυβέρνησης, διδάσκει από το 2009 στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Fordham της Νέας Υόρκης. Προηγουμένως, διετέλεσε Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Αστικού Δικαίου και Εμπορικού Δικαίου στο WU Vienna University of Economics. Σπούδασε με υποτροφία στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ και στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε γνωστά επιστημονικά περιοδικά, όπως το Harvard International Law Journal, NYU Journal of Law and Business και Fordham International Law Journal.
Ο Εμμανουήλ Μαστρομανώλης είναι Επίκουρος καθηγητής Εμπορικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και δικηγόρος. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, Η.Π.Α. Υπήρξε υπότροφος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης». Είναι επιστημονικός συνεργάτης της μηνιαίας νομικής επιθεώρησης «Δίκαιο Επιχειρήσεων και Εταιριών» και μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων. Οι δημοσιεύσεις του και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε ποικίλους τομείς του Εμπορικού Δικαίου (Δίκαιο Ανταγωνισμού, Δίκαιο Εμπορικών Εταιρειών, Πτωχευτικό Δίκαιο, Δίκαιο Κεφαλαιαγοράς).
Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015, 19:00
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
Είσοδος ελεύθερη
Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), www.hau.gr/culture

You may also like...