ΕxSilentio Εν ωδαίς μεγαλύνομεν Φωνητική και ενόργανη μουσική του Μπαρόκ

ΕxSilentio

Εν ωδαίςμεγαλύνομεν

Φωνητική και ενόργανη μουσική του Μπαρόκ

Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου | 8:30 μ.μ.

Livestreaming

Θεοδώρα Μπάκα | μετζοσοπράνο

Φανή Βοβώνη, ΆντζυΚασδά | μπαρόκ βιολί

Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος | μπαρόκ τσέλο

Πάνος Ηλιόπουλος | τσέμπαλο

 Δημήτρης Κούντουρας| φλάουτο με ράμφος, μπαρόκ φλάουτο,

μουσική διεύθυνση

Το Adagio, για πρώτη φορά φέτος, γίνεται ψηφιακό και φέρνει κοντά μας έλληνες καλλιτέχνες που ενώνουν, στις διαδικτυακές εμφανίσεις τους για το Μέγαρο, μουσικές της Δύσης και της Ανατολής, γραμμένες για το Θείο Πάθος και την Ανάσταση. Στο δεύτερο streaming για το φετινό Πάσχα, το Σύνολο ExSilentio, που ειδικεύεται στην παλαιά μουσική και στην ιστορική ερμηνεία, παρουσιάζει μπαρόκ έργα σε όργανα εποχής ή πιστά αντίγραφά τους.

Τη Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου στις 8:30 το βράδυΘεοδώρα Μπάκα (μετζοσοπράνο), η Φανή Βοβώνη και η ΆντζυΚασδά(μπαρόκ βιολί), ο Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος (μπαρόκ τσέλο), ο Πάνος Ηλιόπουλος(τσέμπαλο) και ο Δημήτρης Κούντουρας (φλάουτο με ράμφος, μπαρόκ φλάουτο, μουσική διεύθυνση) μας συστήνουν –ή μας ξαναθυμίζουν– μικρά αριστουργήματα του προκλασικού φωνητικού και ενόργανου ρεπερτορίου με την υπογραφή σπουδαίων μουσουργών στο πλαίσιο της συναυλίας τους «Εν ωδαίς μεγαλύνομεν».

Στο πρόγραμμα της βραδιάς, που είναι προσαρμοσμένο στις ημέρες και στο κλίμα του Πάσχα, αναδεικνύονται σπάνια μπαρόκ έργα δίπλα σε δημοφιλείς συνθέσεις εκείνης της εποχής: κοντσέρτα δωματίου του Francesco Mancini [Φραντσέσκο Μαντσίνι] (1672-1737) και του Antonio Vivaldi [Αντόνιο Βιβάλντι] (1678-1741), μουσική δωμάτιου των Johann Sebastian Bach [Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ] (1685-1750), Heinric hIgnaz Franz Biber [Χάινριχ Ίγκνατς Φραντς Μπίμπερ] (1644-1704)και Henry Purcell [ΧένρυΠέρσελ] (1659-1695). Εκτός από οργανικές συνθέσεις, θα ακουστούν επίσης υπέροχες θρησκευτικές άριες του AntonioCaldara [Αντόνιο Καλντάρα] (1670-1736), του Georg Philipp Telemann [Γκέοργκ Φίλιπ Τέλεμαν] (1681-1767), του Georg Friedrich Händel [Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ] (1685-1759) και του H. Purcell. 

Η συναυλία του Συνόλου παλαιάς μουσικής ExSilentio μεταδίδεται από το site,το fb και το κανάλι του Μεγάρου στο YouTube.

Θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις πλατφόρμες για 48 ώρες από την ημέρα μετάδοσής της.

Απολαύστε τη συναυλία δωρεάν πατώντας εδώ:

https://www.megaron.gr/event/ex-silentio-en-odais-megalunomen/

https://digitalculture.gov.gr/

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε και από το fb του Μεγάρου:

https://www.facebook.com/megaron.gr

Ο κύκλος των streamingsγια το φετινό Πάσχα, στο πλαίσιο του Adagioκαι του MegaronOnline, ολοκληρώνεται τη Μεγάλη Τρίτη27/4 με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και τις αδελφές Βουγιουκλήσε μια συναυλία αφιερωμένη σε μοιρολόγια της Μεσογείου για το θρήνο και τη λύτρωση. Τους πλαισιώνουν οι μουσικοί: Δημήτρης Οικονομάκης(ενορχήστρωση, μπάσο), Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα) και Αριστείδης Χατζησταύρου(κιθάρα). Στον σχεδιασμό ήχου, ο Γιάννης Παξεβάνης.

 

Πληροφορίες

http://www.megaron.gr

https://www.facebook.com/megaron.gr 

https://www.instagram.com/megaron_athens/

https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall

https://twitter.com/MegaronAthens

https://digitalculture.gov.gr/

You may also like...