ΕCHO – Rising Stars

Δείτε σήμερα τα αστέρια του αύριο σε τρεις συναυλίες στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Vanessa Porter | Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου | 20:30
Diana Tishchenko | Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου | 20:30
Aris Quartett | Τετάρτη 8 Μαρτίου | 20:30

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο της σειράς Rising Stars και της συνεργασίας του με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής (European Concert Hall Organisation-ΕCHO), φέρνει στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος δύο ερμηνεύτριες και ένα σχήμα μουσικής δωματίου που έχουν κάνει αίσθηση με τις εμφανίσεις τους διεθνώς: τη σολίστ των κρουστών Vanessa Porter (09.02) [Βανέσσα Πόρτερ], τη βιολονίστα Diana Tishchenko (20.02) [Ντιάνα Τιστσένκο] και το Κουαρτέτο Aris (08.03).

9/2 Vanessa Porter (κρουστά) Daniel Mudrack (electronics)

Η βραβευμένη σολίστ των κρουστών παρουσιάζει το πρότζεκτ «folie à deux», μετατρέποντας τη σκηνή του Μεγάρου σε ένα ηχοτοπίο που υποβάλλει τον ακροατή-θεατή σε διαφορετικές συναισθηματικές καταστάσεις, μέσα από τη χρήση πολλών μουσικών οργάνων και με μια εγκατάσταση ήχου που δημιουργήθηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη παραγωγή.
Με τη σύμπραξη του sound master Daniel Mudrack (electronics), η Vanessa Porter αφηγείται με το δικό της τρόπο, με αυθορμητισμό και πάθος, τα συναισθήματα όσων επηρεάζονται από τη μουσική, τον αυτοσχεδιασμό, τις ζωντανές λούπες και τις ηχοεγκαταστάσεις, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει το κοινό απέναντι σε μια σπάνια ψυχική ασθένεια. Ακούγονται έργα Γιώργου Απέργη, Alexander Sandi Kuhn, Emil Kuyumcuyan, Vinko Globokar, Michio Kitazume, αλλά και δικές της συνθέσεις.

20/2 Diana Tishchenko (βιολί) José Gallardo (πιάνο)

H πολυβραβευμένη Diana Tishchenko, η οποία εντυπωσίασε το ελληνικό αλλά και το διεθνές κοινό στην περσινή εμφάνισή της στη συναυλία της Δήλου, επιστρέφει στην Ελλάδα και δίνει στο Μέγαρο, τον Φεβρουάριο, ένα και μοναδικό ρεσιτάλ, πλαισιωμένη από τον πιανίστα José Gallardo. Μαζί, θα ερμηνεύσουν έργα για βιολί και πιάνο των Ravel, Gershwin, Debussy και άλλων συνθετών. Η ουκρανή σολίστ έχει ήδη στο βιογραφικό της αξιοζήλευτες συνεργασίες με διακεκριμένους μαέστρους και συμφωνικά σύνολα παγκοσμίου φήμης, ενώ προσκαλείται συχνά σε διάσημα φεστιβάλ. Παίζει με βιολί Antonio Stradivari του 1695.

8/3 Αris Quartett

To Aris Κουαρτέτο, που φημίζεται για τις δυναμικές και εκφραστικές ερμηνείες του, μετρά περισσότερα από 10 χρόνια διαρκούς παρουσίας στα μεγαλύτερα συμφωνικά κέντρα του κόσμου και συγκαταλέγεται στα κορυφαία σχήματα μουσικής δωματίου διεθνώς. Αποτελείται από τις βιολονίστριες Anna Katharina Wildermuth και Noémi Zipperling, τον βιολίστα Caspar Vinzens και τον τσελίστα Lukas Sieber. Το ρεπερτόριό του Κουαρτέτου εστιάζει στη σύγχρονη μουσική, ενώ πολλοί συνθέτες της εποχής μας του έχουν εμπιστευτεί την πρώτη παγκόσμια εκτέλεση έργων τους. Επίσης, τα μέλη του συνεργάζονται συχνά και με καλλιτέχνες από το χώρο της cross over και της jazz μουσικής. Το γερμανικό σχήμα έχει στο ενεργητικό του σημαντικές βραβεύσεις, αξιόλογη δισκογραφία και τακτικές συμμετοχές σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

You may also like...