Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeΗ Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας και ο Δήμος Έδεσσας παρουσιάζουν τον τόμο των πρακτικών του Γ΄ Πανελλήνιου Επιστημονικού Συμποσίου «Η Έδεσσα και η περιοχή της. Ιστορία και Πολιτισμός», ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Ανδρέα Βαβρίτσα, Διευθυντού Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού. Την παρουσίαση θα κάνουν η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας Ελισάβετ Τσιγαρίδα και η Επίτιμη Προϊσταμένη Τμήματος Αρχαιολογικών Χώρων Αναστασία Χρυσοστόμου. Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2005, στις 11.00 π.μ., στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Έδεσσας. Θα προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν του Ανδρέα Βαβρίτσα στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Σκέπης Έδεσσας μετά τη Θεία Λειτουργία.
Πληροφορίες: Ελισάβετ Τσιγαρίδα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας, στο πλαίσιο του εορτασμού των Χριστουγέννων, θα στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο της στην αυλή της Παλιάς Μητρόπολης Έδεσσας, την Παρασκευή, 18 Δε-κεμβρίου 2015, ώρα 6 μ.μ. Τον στολισμό θα κάνουν τα παιδιά του 9ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας και του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Λουτροχωρίου με στολίδια που φιλοτέχνησαν τα ίδια. Θα ακουστούν χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την Παιδική Χορωδία του Νέου Ωδείου Έδεσσας.
H εκδήλωση θα συνεχιστεί εντός του ναού της Παλιάς Μητρόπολης, όπου στις 7μ.μ., τα χορω-διακά σύνολα του Νέου Ωδείου Έδεσσας θα ερμηνεύσουν ύμνους και Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Ευρώπης. Συμμετέχουν η Νεανική Χορωδία Έδεσσας υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Γκουράνη και η Παιδική Χορωδία Έδεσσας υπό τη διεύθυνση της Θεοδώρας Γκουράνη.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, 580 05, Πέλλα, Τηλ. 23820 31160
Αριθμ. Τηλ/τυπίας: 23820 33092
Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας, Έδεσσα, Αριστοτέλους 16, Τηλ. 23810 24356
Ηλ. Δ/νση:efapel@culture.gr pella.museum@gmail.com
Δελτία Τύπου και φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις της Εφορείας
δημοσιεύονται στους παρακάτω κόμβους:
http://www.pella-museum.gr
https://www.facebook.com/pages/-Archaeological-Museum-of-Pella/

You may also like...