ΕΦΑ – Περιβάλλον και Πολιτισμός 2017. Πνοές Ανέμων

H Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών συμμετέχει και φέτος στην επιτυχημένη πανελλαδική δράση που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τίτλο «Περιβάλλον και Πολιτισμός» και με κεντρικό άξονα την προβολή του δεσμού μεταξύ των τεσσάρων στοιχείων της φύσης – γη, νερό, φωτιά, αέρας – και της ανθρώπινης σκέψης και δημιουργίας, διαχρονικά. Η μεταφυσική δράση των τεσσάρων στοιχείων βρίσκεται στον πυρήνα της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας ενώ η ανθρωπομορφική τους απεικόνιση συναντάται συχνά σε όλες τις μορφές της αρχαίας ελληνικής τέχνης. Η δράση, η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως και τις 22 Οκτωβρίου 2017, φέρει τον τίτλο «Πνοές Ανέμων» και εστιάζει το ενδιαφέρον της στο κοσμογονικό στοιχείο του αέρα, το οποίο συνιστά βασικό συστατικό της ατμόσφαιρας αλλά και δομικό στοιχείο της φύσης και της ίδιας της ζωής. Στο πλαίσιο της επικοινωνιακής αυτής δράσης, η ΕΦΑ Αθηνών προσκαλεί σχολικές ομάδες αλλά και το ευρύ κοινό στις ακόλουθες εκδηλώσεις:
1) Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Αρχαίας Αγοράς
«Με το φύσημα του ανέμου: Έπεα για όντα πτερόεντα στην Αρχαία Αγορά» Μια πνοή του Αιόλου από τον θώρακα της Οδύσσειας θα μας ταξιδέψει στους αιθέρες όπου θα συναντήσουμε ένα πλήθος φτερωτών μορφών, δημιουργημάτων της εξαίρετης μυθοπλαστικής φαντασίας των αρχαίων.

ΠΕΜΠΤΗ 19 & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές ομάδες, ώρες κατόπιν συνεννόησης
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017, 11:00 Θεματική ξενάγηση για το ευρύ κοινό
Δηλώσεις συμμετοχής-Τηλέφωνα επικοινωνίας/ 210 3210196, 210 3210180
Υπεύθυνος/ Μαρία Λιάσκα, Αρχαιολόγος-Μουσειολόγος
E.mail/ efaath@culture.gr

2) Αρχαιολογικός χώρος Λόφων Μουσών (Φιλοπάππου), Πνύκας, Νυμφών «Ο οστέινος πλαγίαυλος της αρχαίας οδού Κοίλης» Στον αρχαιολογικό χώρο των Λόφων

You may also like...