Ευρώπη:”Κίνδυνοι και Προκλήσεις” στο Ελληνοαμερικανικό Κολλέγιο

András BartamedΕυρώπη: Κίνδυνοι και Προκλήσεις

Συνεχίζοντας τη σειρά εκδηλώσεων «Ιδεολογία, Εκπαίδευση, Ανταγωνιστικότητα και Μ.Μ.Ε.», το Hellenic American College / Hellenic American University και η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων διοργανώνουν εσπερίδα με θέμα «Ευρώπη: Κίνδυνοι και προκλήσεις». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016, στις 18:00 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

H ουσιαστική υπαρξιακή κρίση της Ευρώπης είναι πλέον έκδηλη όχι μόνο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών-μελών της, αλλά και στην καθημερινότητα των πολίτων της. Η οικονομική ύφεση, τα προσφυγικά ρεύματα πρωτοφανών διαστάσεων, η γιγάντωση της τρομοκρατικής απειλής και η άνοδος των ακροδεξιών κινημάτων έρχονται να επαναπροσδιορίσουν ζητήματα ποικιλομορφίας και εθνικών συνόρων. Υπάρχουν διέξοδοι από το δυσοίωνο αυτό τοπίο; Μπορεί να διατηρηθεί η ευρωπαϊκή συνοχή και πώς θα αναχαιτιστεί ο διαρκώς και ποικιλοτρόπως αυξανόμενος κατακερματισμός; Ποια στάση πρέπει να τηρήσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες απέναντι στην ελλειπτική ή ηθελημένα δυσνόητη πληροφόρηση; Πώς θα διατηρηθούν η αλληλεγγύη και η δημοκρατία; Μπορεί να βρεθεί πρόσφορο έδαφος για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και εκκόλαψης νέων, ισχυρότερων οικονομικών και κοινωνικών δεσμών;

Τα ερωτήματα αυτά καλούνται να απαντήσουν οι βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης: ο κύριος Γιώργος Κουμουτσάκος, Βουλευτής, Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και τ. Ευρωβουλευτής, ο κύριος Παναγιώτης Κ. Ιωακειμίδης, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεργάτης της εφημερίδας Τα Νεα και ο κύριος Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, Δημοσιογράφος, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Ελληνικό Τμήμα.
Εισαγωγικές παρατηρήσεις θα κάνει Λεωνίδας Φοίβος Κόσκος, Πρόεδρος του Hellenic American University.
Ημερομηνία εκδήλωσης

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016, 18:00

Διεύθυνση
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι )

Είσοδος – Προεγγραφές

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Ηλεκτρονικές προεγγραφές μέσω eventbrite
Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες

http://dialog.haec.gr/

Hellenic American College: 210 3680950, www.haec.gr events@haec.gr
Διεύθυνση Πολιτιστικών Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2103680052) www.hau.gr/culture culture@hau.gr

You may also like...