Ευρωπαϊκες Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

28-30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 με κεντρικό θέμα Πόλ(ε)ις, με σειρά δράσεων, υπό τον γενικό τίτλο: «Θεσσαλονίκη, πόλη της Ιστορίας και του Μύθου»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/9
Α. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Η Θεσσαλονίκη μας ταξιδεύει. Μικρά μυστικά της καθημερινής ζωής μιας αρχαίας μεγαλούπολης» για σχολικές ομάδες της Δ΄ έως ΣΤ΄ Δ. Σ. και σχολικές ομάδες κωφών-βαρυκόων, στην μόνιμη έκθεση «Θεσσαλονίκη, Μακεδονίας Μητρόπολις» του ΑΜΘ.
Ώρα: 10.00-13.00
Β. Θεματικές ξεναγήσεις με θέμα «Περιδιαβαίνοντας στη Θεσσαλονίκη της Αρχαιότητας», στις μόνιμες εκθέσεις:
«Αγρός οικία κήπος τόπος», ώρα: 09.30
«Θεσσαλονίκη Μακεδονίας, Μητρόπολη», ώρα: 11.00

Γ. Συναυλία χορωδιακής μουσικής με την Χορωδία και την Ορχήστρα του Αρχιεπισκοπικού Γυμνασίου της Πράγας (Τσεχίας) της σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης.
Ώρα: 20.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/9
Θεατρικό αναλόγιο με θέμα τον νόστο και τις γυναικείες μορφές γύρω από τον Οδυσσέα (Πηνελόπη, Κίρκη, Καλυψώ) σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
 Ώρα: 20.00

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/9
Μουσική εκδήλωση με τραγούδια συνθετών που γράφτηκαν με αφορμή την πόλη της Θεσσαλονίκης, την μυθολογία, τις ομορφιές της. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Θωμάς Κοροβίνης, Μαρία Φωτίου, Λάζαρος Χαριτίδης, Σταύρος Κρομμύδας.
Ώρα: 20.00

You may also like...