Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής σε όλη τη Θεσσαλονίκη – Πρόγραμμα

Γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής
Τέσσερις φορείς συνδιοργανώνουν μουσικές εκδηλώσεις σε όλη τη Θεσσαλονίκη
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, το Μέγαρο Μουσικής και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ενώνουν τις δυνάμεις τους και συνδιοργανώνουν συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στις 21 Ιουνίου 2014.
Η Κ.Ο.Θ., σε συμπαραγωγή με τον ΟΜΜΘ, γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής με μια ξεχωριστή συναυλία με έργα μεγάλων συνθετών. Την ορχήστρα θα διευθύνουν οι μαέστροι Δημοσθένης Φωτιάδης και Αθανάσιος Σουργκούνης και συμπράττουν οι ανερχόμενοι σολίστ του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, Βασιλίνα Υφαντή (φλάουτο) και Ιάσονας Γιαγτζόγλου (πιάνο).
Η συναυλία θα περιλαμβάνει την Εισαγωγή Εβρίδες ή Η Σπηλιά του Fingal, έργο 26 του Felix Mendelssohn, το Κοντσέρτο για φλάουτο και ορχήστρα εγχόρδων σε ρε – ελάσσονα, Wq22  του Carl Philip Emanuel Bach,  το Κοντσέρτο αρ. 1 για πιάνο και ορχήστρα σε Ντο – μείζονα, έργο 15 του Ludwig van Beethoven και το έργο Vltava – Μολδάβας του Bedřich Smetana.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα «Φίλων της Μουσικής» στο κτίριο Μ1 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης το Σάββατο 21 Ιουνίου και ώρα 21:00.
Νωρίτερα θα εμφανιστούν στο Φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής το Σύνολο Εγχόρδων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (19:00) με έργα των Mendelssohn, Vivaldi, Bartók και Σκαλκώτα και το σύνολο Orpheus Soloists (20:00) με τους νικητές του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μουσικής Δωματίου, Λυδία Κορδώνια (βιολοντσέλο), Γεωργία Λαζαρίδου (πιάνο) και Γιώργος Καραγκούνης (κλαρινέτο), με έργα των Mozart και Bruch.Η είσοδος στις συναυλίες είναι ελεύθερη.
Μουσικές εκδηλώσεις Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής – Πρόγραμμα
Πρωινές εκδηλώσεις
10.00 – Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Συναυλία Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης.
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα θα επιβιβαστεί στο τρενάκι της παραλίας και θα κάνει μια μεγάλη, «μουσική βόλτα», στη Θεσσαλονίκη ξεκινώντας από το Λιμάνι, διασχίζοντας την παραλιακή οδό μέχρι το Μέγαρο Μουσικής, συνεχίζοντας στη Βασιλίσσης Όλγας και από εκεί θα ανέβει την οδό Αγγελάκη για να φτάσει από την Εγνατία στην Αρχαία Αγορά και να καταλήξει μέσω της Δωδεκανήσου στην πλατεία Αριστοτέλους.
11:30 – Πλατεία Αριστοτέλους (info Kiosk): Συναυλία Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης.
12.00 – Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας: Συναυλία Concert Band Πανεπιστήμιου Μακεδονίας – Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.
13:00 – Πλατεία Αριστοτέλους (εκδοτήρια): Συναυλία Concert Band Πανεπιστήμιου Μακεδονίας – Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.
14:00 – Πεζόδρομος οδού Λασσάνη: Συναυλία συνόλου εγχόρδων «Ροτόντα» Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση της Ειρήνης Ντράγκνεβα.
14:00 – Πεζόδρομος Ικτίνου: Συναυλία Ορχήστρας Σαξοφώνων Κου Κλουξ Σαξ Δημοτικού Ωδείου Θέρμης.
14:30 – Πλατεία Άθωνος (Συντριβάνι): Συναυλία Συνόλου Παραδοσιακής μουσικής Πανεπιστήμιου Μακεδονίας – Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.
Απογευματινές εκδηλώσεις
19.00 – Φουαγιέ Μεγάρου Μουσικής: Συναυλία Συνόλου Εγχόρδων Πανεπιστήμιου Μακεδονίας – Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.
20.00 – Φουαγιέ Μεγάρου Μουσικής: Συναυλία μουσικού συνόλου Orpheus Soloist με τους νικητές του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μουσικής Δωματίου, Λυδία Κορδώνια (βιολοντσέλο), Γεωργία Λαζαρίδου (πιάνο) και Γιώργος Καραγκούνης (κλαρινέτο).
21.00 – Αίθουσα «Φίλων της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής: Συναυλία Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.
Λεπτομέρειες <http://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&tcheid=1335>

You may also like...