Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2019

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2019

Στο πλαίσιο της «1ης Εβδομάδας Ευρωπαϊκών Πολιτισμών»

του δικτύου EUNIC στην Αθήνα με την υποστήριξη του Δικτύου Πολιτισμού δήμου Αθηναίων Athens Culture Net

 

Πολλές γλώσσες – Μια γιορτή

 

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, 11:00 – 18:00

 

Σεράφειο δήμου Αθηναίων, Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη

 

Είσοδος ελεύθερη

 

Γιορτάστε μαζί μας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2019!

Ταξιδέψτε με όχημα τη γλώσσα από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη και ανακαλύψτε τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών!

 

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, 11:00 – 18:00, στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων

 

Για 7η συνεχή χρονιά Μορφωτικά και Πολιτιστικά Ιδρύματα και Πρεσβείες ευρωπαϊκών χωρών στην Ελλάδα – μέλη της EUNIC Αθήνας, σε συνεργασία με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY), το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Σύλλογο των Αποφοίτων Διδασκαλίας Γλωσσών στην Ευρώπη, μεταμορφώνουν το Σεράφειο του δήμου Αθηναίων σε ένα πολυπολιτιστικό και πολυγλωσσικό φεστιβάλ τραγουδιού, συζητήσεων, χορού και αφήγησης με διαδραστικά παιχνίδια για όλη την οικογένεια.

 

Από τις 12 το μεσημέρι μια ραδιοφωνική Βαβέλ θα εκπέμπει ζωντανά από το Σεράφειο, ένα μοναδικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Φεστιβάλ ραδιοφώνου και ακρόασης Longueur d’ondes, Festival de la radio et de l’écoute. Θα ακολουθήσει DJ set με μουσικές από όλη την Ευρώπη. Το ραδιοφωνικό πρόγραμμα θα  περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συνεντεύξεις δρόμου, αναγνώσεις σε διάφορες γλώσσες, συζητήσεις με συγγραφείς και ειδικούς στο θέμα, κουίζ κ.ά.

 

Ετοιμαστείτε για μια ολοήμερη γιορτή με περίπτερα από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, face painting για τους μικρούς μας φίλους, εκπλήξεις και πολλά δώρα!

 

Τip για τους σινεφίλ: σε ξεχωριστή αίθουσα θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους για όλη την οικογένεια από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες!

 

Ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών 2019 περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, μια περιοδεύουσα έκθεση του «Μικρού Πρίγκιπα». Με αυτήν την ευκαιρία το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο διοργανώνει, με την υποστήριξη του Γραφείου της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, εκπαιδευτικές δραστηριότητες για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 5-12 χρόνων, με τίτλο: «Ο Μικρός Πρίγκιπας και ο υπέροχος μεγάλος κόσμος των γλωσσών». Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεφυλλίσουν βιβλία, να ανακαλύψουν διαφορετικές γλώσσες, αλφάβητα και χώρες, και να δημιουργήσουν τις δικές τους κατασκευές, συμμετέχοντας έτσι στη φετινή γιορτή της πολυγλωσσίας και της γλωσσομάθειας!

 

Κληρώσεις
Μείνετε μαζί μας μέχρι το τέλος της εκδήλωσης και κερδίστε μικρά και μεγάλα δώρα που θα κληρώνονται καθ’ όλη την διάρκεια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών.

 

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 1ης Εβδομάδας Ευρωπαϊκών Πολιτισμών» του δικτύου EUNIC στην Αθήνα με την υποστήριξη του Δικτύου Πολιτισμού δήμου Αθηναίων Athens Culture Net.

 

Οι διοργανωτές:

British Council, Γαλλικό Ινστιτούτο, Goethe-Institut Athen, ÖSD-Institut Griechenland, Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών, Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα, Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Πρεσβεία της Ουγγαρίας, Πρεσβεία της Γεωργίας στην Ελλάδα, Νορβηγική πρεσβεία σε συνεργασία με το Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών, Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, Σπίτι της Κύπρου σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ινστιτούτο Θερβάντες, Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, Υπουργείο Εξωτερικών, Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

Συντονισμός εκδήλωσης: Goethe-Institut Athen

Συνεργαζόμενος φορέας: ESN, Erasmus Student Network, Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY), Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σύλλογος Αποφοίτων Διδασκαλίας Γλωσσών στην Ευρώπη

 

 

Τι είναι η EUNIC;

Η EUNIC (European Union National Institutes of Culture) (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ε.Ε.) είναι μία ένωση εθνικών ή επίσημων πολιτιστικών οργανισμών που εκπροσωπούν τις πολιτιστικές και σε αρκετές περιπτώσεις τις μορφωτικές σχέσεις των χωρών τους με άλλες χώρες.

Η EUNIC στην Ελλάδα

Tο παράρτημα της EUNIC Αθήνας ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου 2008. Δεκατέσσερα Ευρωπαϊκά πολιτιστικά ιδρύματα που εδρεύουν στην Αθήνα υπέγραψαν ανεπίσημο μνημόνιο συμφωνίας με πρωταρχικό τους στόχο την ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας σε κοινά προγράμματα με τη στήριξη ελλήνων εταίρων από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Το παράρτημα της EUNIC Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε στις 5 Ιουλίου 2012, με τη συμμετοχή πέντε ξένων πολιτιστικών ιδρυμάτων που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη.

Ο στόχος μας

Ο κύριος στόχος της ένωσης αυτής είναι η δημιουργία αποτελεσματικών συνεργασιών και δικτύων επικοινωνίας ανάμεσα στους συμμετέχοντες οργανισμούς, η βελτίωση και προώθηση της πολιτισμικής ποικιλομορφίας και κατανόησης ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές κοινωνίες, και η ενίσχυση του διεθνούς διαλόγου και συνεργασίας εντός και εκτός του πλαισίου της Ευρώπης.

 

———————————————————————————————

Πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό:

Βίκυ Τραχανή, Vicky.Trachani@goethe.de, Τηλ.: 210 3661043

You may also like...