Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

karta edchΗ ΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2014, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2014, με τίτλο «Τα Πρόσωπα του ΧΡΟΝΟΥ».
Με το ίδιο θέμα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στις 50 χώρες – μέλη της
Ευρωπαϊκής Σύμβασης Πολιτισμού, κάτω από το γενικό σύνθημα «Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά» και γενικό συντονιστή το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών της Ευρώπης στην προστασία και προβολή της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Ο χρόνος και η προσπάθεια της Επιστήμης να αναστρέψει τις φθορές του πάνω στα Μνημεία, οι μεταβολές του μέσα από αρχαίους μύθους και ιστορίες και η μουσική δημιουργία στο πέρασμα των αιώνων αποτυπώνονται ως μερικά από τα πρόσωπά του στις εκδηλώσεις του εορταστικού διημέρου (27-28.9.2014) στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, με ελεύθερη είσοδο σε αυτές και στο Μουσείο για το κοινό.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 2014 – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
Σάββατο 27-9-2014, ώρα 11. 00 – 15.00
«ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ».
Φθορές – Αιτίες – Μηχανισμοί – Μέθοδοι και Υλικά Αποκατάστασης
Ημερίδα σε συνεργασία με το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και τη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
Σάββατο 27-9-2014, ώρα 21.00
«Από τον Χάϋντν στον Ραβέλ». Μουσικές διαδρομές στον Χρόνο
Συναυλία με το Κουαρτέτο Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.
Κυριακή 28-9-2014, ώρα 11.30
«Έχει ο Καιρός Γυρίσματα…..». Μύθοι και Θεοί των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων με τις αφηγήτριες Άσπα Παπαδοπούλου και Άρτεμη Θεολόγη και τη μουσική συνοδεία του Άρη Παπαδόπουλου.
Με την υποστήριξη της «Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε» θα πραγματοποιηθεί ζωντανή μετάδοση των εκδηλώσεων στο διαδίκτυο στην εξής διεύθυνση http://streaming3.syzefxis.gov.gr/patrasmuseum.
Χορηγοί : Σύλλογος των Φίλων του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών και η Εφημερίδα Πελοπόννησος.
Πληροφορίες: ΣΤ΄ ΕΠΚΑ – Τμήμα Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων – Τηλ: 2613 616100

You may also like...