Ευρωπαικές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2015

yppobbbbnnnnnnnnnnnΟι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομίας θεσπίστηκαν το 1991 με σκοπό την προβολή των κοινών πολιτιστικών καταβολών των λαών της Ευρώπης αλλά παράλληλα και τις ιδιαιτερότητες κάθε λαού. Μουσεία, μνημεία και χώροι πολιτισμού ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό διοργανώνοντας δράσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις. Για τη διετία 2015 – 2016 έχει επιλεγεί από την Ελλάδα ως θέμα εορτασμού «Βία και Ανεκτικότητα». Το πρόγραμμα εκδηλώσεων. Ευρωπαϊκές Ημερες Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Παγκόσμια Ημέρας Τουρισμού στο Μουσείο Ακρόπολης Στο πλαίσιο των φετινών Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, το Μουσείο Ακρόπολης θα προσφέρει στους επισκέπτες του τη δυνατότητα ν’ ανακαλύψουν τα τοπία, τους ανθρώπους και τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα από τη Σαμοθράκη, με τη βοήθεια των Αρχαιολόγων-Φροντιστών του Μουσείου.

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2015 στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού!Όπως κάθε χρόνο, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό των «Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς» που οργανώνονται από το 1991 από το Συμβούλιο της Ευρώπης το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους ΛέσβουΣτα πλαίσια του φετινού εορτασμού των ΕΗΠΚ το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου προγραμματίζει την οργάνωση εκδηλώσεων με ειδικό θέμα «Το ΔΑΣΟΣ κάτω από το ΔΡΟΜΟ» στα πλαίσια των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι σχετκές δράσεις

You may also like...