Ερευνητικό εργαστήριο παραστατικών τεχνών με τίτλο «playforΤHESSALONIKI»

48 ΔΗΜΗΤΡΙΑ
ΧΟΡΟΣ: playforTHESSALONIKI – ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ

playforTHESSALONIKIΑπό τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013, το Μπενσουσάν Χαν φιλοξενεί το ερευνητικό εργαστήριο παραστατικών τεχνών με τίτλο «playforΤHESSALONIKI» της χορογράφου Σοφίας Μαυραγάνη.

Η δημιουργική και παιγνιώδης σχέση μας με την πόλη και πώς αυτή οδηγεί σε ένα διαρκές, παραστατικό παιχνίδι, απαλλαγμένο από τις «γκρίζες ζώνες» της πραγματικότητας: απαντήσεις δίνει η Σοφία Μαυραγάνη, η οποία ερευνά τη λειτουργία και τη δυναμική της σκηνικής έκφρασης του παιχνιδιού.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιείται καθημερινά από τις 16:30 έως και τις 20:00 και ολοκληρώνεται με μια, ανοιχτή στο κοινό, παρουσίαση στις 6/10, στις 19:00.

Η Σοφία Μαυραγάνη γεννιέται στην Αθήνα το 1978. Παίρνει το πτυχίο της στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων και στη συνέχεια ακολουθεί το όνειρό της. Σπουδάζει χορογραφία – dance maker στο European  Dance  Development  Centre του ArtEZ University of Arts, στο Arnhem της Ολλανδίας, από το 2001 έως το 2005. Μαζί με τους καλλιτέχνες, Melina Seldes από την Αργεντινή, Marta Navaridas από την Ισπανία, Danielle ES Brown από τις Η.Π.Α. και Alessio Castelacci από την Ιταλία, ιδρύουν το διεθνές καλλιτεχνικό δίκτυο FINGERSIX.

Το 2005 ιδρύεται στην Ελλάδα, η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία FINGERSIX/athens. Οι χορευτικές παραστάσεις και οι εκπαιδευτικές δράσεις της ομάδας εστιάζουν στη διαπολιτισμική επικοινωνία, κατανόηση και ανταλλαγή.  Χαρακτηριστικά έργα της είναι τα Mind the map και Incorrect  me, που παρουσιάστηκαν σε περιοχές διαβίωσης και συγκέντρωσης μεταναστών, όπως η Πλατεία Θεάτρου της Αθήνας.

Η Σοφία Μαυραγάνη εργάζεται παράλληλα ως κινησιολόγος, σε θεατρικές παραστάσεις και ως σύμβουλος δραματουργίας σε έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Διδάσκει αυτοσχεδιασμό, χορογραφία και σύνθεση και προτείνει νέα εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά μοντέλα, όπως το πειραματικό μεταμεσονύχτιο σεμινάριο OUT OF ORDER και το ερευνητικό πρόγραμμα playforPLACE, σε Ελλάδα κι εξωτερικό.

Το playforΤHESSALONIKI είναι o νεώτερος σταθμός του διεθνούς προγράμματος playforPLACE.

You may also like...