Εργαστήρι Θεατρικής Διερεύνησης για εφήβους και μαθητές

‘’ Ό, τι τα μάτια βλέπουνε, αλήθεια μην τα λογιάζεις…’’ (Ευριπίδου Ελένη)
Εργαστήρι Θεατρικής Διερεύνησης
για εφήβους μαθητές (13-16 ετών)
Τι είναι αλήθεια και τί είναι ψέμα; Τί βλέπουν τα μάτια και τί η καρδιά; Τί τολμούν να πούνε οι άνθρωποι και τί πραγματικά φοβούνται να πουν; Ποια Ελένη: της Τροίας ή της Αιγύπτου; Ποια Ελένη: του Ευρυπίδη, του Σεφέρη ή του Ρίτσου; Ποιος πρίγκιπας: των απάτητων κάστρων του Σαίξπηρ ή ο Μικρός Πρίγκιπας των παιδικών μας ονείρων;
Το θεατρικό αυτό εργαστήρι είναι μια απόπειρα να δούμε, να αφουγκραστούμε, να διαβάσουμε, να αφηγηθούμε, να διερευνήσουμε, να στοχαστούμε, να δραματοποιήσουμε αποσπάσματα από την παγκόσμια δραματουργία για να γνωρίσουμε πτυχές της ανθρώπινης ψυχής, που ίσως δεν έχουμε ακόμα εξιχνιάσει. Άλλωστε «με τα μάτια της καρδιάς βλέπεις καλύτερα… τα λόγια συχνά φέρνουν παρεξηγήσεις» (Α. Εξυπερύ, Μικρός Πρίγκιπας).
Η συγκεκριμένη διερευνητική δράση θα γίνεται στον ισόγειο χώρο του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης, 2 φορές το μήνα, ημέρα Σάββατο και ώρα 15.00-17.00. Απευθύνεται μόνο σε έφηβους μαθητές, με ανώτερο αριθμό συμμετεχόντων τα 15 άτομα. Οι συμμετέχοντες θα ήταν καλό να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια.
Υπεύθυνη σχεδιασμού-υλοποίησης: Αγνή Λ. Καραγιάννη.
Κόστος μηνιαίας συμμετοχής: 10 ευρώ
Έναρξη: 14 Οκτωβρίου 2017

 

You may also like...