Εργαστήριο Φωτογραφίας για Εφήβους

Η Γλώσσα της Φωτογραφίας

Διδάσκουσα: Μυρτώ Παπαδοπούλου

Περίοδος μαθημάτων:

15 Οκτωβρίου – 17 Δεκεμβρίου 2022

Διάρκεια προγράμματος:

8 συναντήσεις των 2 ωρών

Ημέρα και ώρες διεξαγωγής:

Σάββατο, 12.00 – 14.00

Αριθμός συμμετεχόντων: 12 άτομα

Χώρος διεξαγωγής:

Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας

Το εργαστήριο έχει ως στόχο την εξάσκηση του κριτικού βλέμματος και την ενθάρρυνση του πειραματισμού με τις αφηγηματικές δυνατότητες της φωτογραφικής γλώσσας, με αφετηρία ιστορίες που εμπνέονται από την ίδια την εφηβεία και μιλάνε για φιλία, προβληματισμούς, επιθυμιές, φόβους, ελπίδα.

Οι συμμετέχοντες διδάσκονται τους βασικούς κανόνες της φωτογραφικής αφήγησης μέσα από τη γνωριμία με το έργο σημαντικών φωτογράφων, μέσα από αποσπάσματα λογοτεχνικών κειμένων, αλλα και μέσα από την πράξη με αφορμή προσωπικές εργασίες που ανατίθενται κατά την διάρκεια του εργαστηρίου.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να χρησιμοποιήσουν τη φωτογραφική τους μηχανή, ως μέσο έκφρασης και εξερεύνησης, για να συνθέσουν ένα προσωπικό φωτογραφικό ημερολόγιο – scrap book μέσα από τις εικόνες, το λόγο και τα συναισθήματά τους.

Η εκπαιδευτική διαδικασία δίνει έμφαση στη δημιουργία ενός μαθησιακού περιβάλλοντος που προωθεί την καλλιέργεια της οπτικής αντίληψης, ενθαρρύνει την έκφραση των ιδεών και ενδυναμώνει την αυτοπεποίθηση των συμμετεχόντων, με στόχο την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε έφηβους ηλικίας 13-17 ετών.

Ημερομηνίες σεμιναρίου

Το σεμινάριο περιλαμβάνει 8 συναντήσεις, διάρκειας 2 διδακτικών ωρών, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο από τις 15 Oκτωβρίου έως και τις 17 Δεκεμβρίου 2022 και ώρες 12:00-14:00.

Πιστοποιητικό

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων χορηγείται στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.

Χώρος διεξαγωγής

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στο χώρο του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας, στη διεύθυνση Στρατηγού Κοντούλη 3 & Συγγρού (50 μέτρα από το σταθμό Συγγρού-Φιξ).

Μέτρα υγειονομικού ενδιαφέροντος

To Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας ακολουθεί πιστά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από τους αρμόδιους φορείς και αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τα νέα δεδομένα που θέτει η πανδημία, διατηρώντας ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τα μέλη της εκπαιδευτικής του κοινότητας για τα θέματα που σχετίζονται, άμεσα, ή έμμεσα, με αυτή.

Επιπλέον παροχές

  1. Με κάθε εγγραφή προσφέρεται δωρεάν ετήσια συνδρομή μέλους στο Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.
  2. Ελεύθερη πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του ΕΚΦ, η οποία αριθμεί 5.000 τίτλους βιβλίων.
  3. Δωρεάν είσοδος στις εκθέσεις του Athens Photo Festival, στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138.

Επικοινωνία

Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας

Tηλ: 210 9211750, 6932235555 | Ωράριο Επικοινωνίας: Δευτ – Παρ. 11:00-20:00

E-mail: contact@hcp.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

You may also like...