Εργαστήριο σύνθεσης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

001_megΝέοι αρχιτέκτονες δίνουν πνοή στην πλατεία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα  να προσδιορίσει εκ νέου τη σχέση των υπαίθριων  χώρων του με το παραλιακό μέτωπο και τον ιστό της πόλης, φιλοξενεί και διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης, εργαστήριο σύνθεσης και κατασκευής αντικειμένων αστικής χρήσης.​Το εργαστήριο θα φιλοξενηθεί στο νέο κτήριο (Μ2) του Μεγάρου Μουσικής και θα διαρκέσει από τις 11 Ιουνίου έως τις 16 Ιουνίου. Απευθύνεται δε σε φοιτητές/-τριες και νέους αρχιτέκτονες κάτω των 40 ετών, που καλούνται να συνεργαστούν σε ομάδες 3-4 ατόμων. Τα αντικείμενα που θα κατασκευαστούν, θα παραμείνουν στην πλατεία ανάμεσα στα δύο κτήρια του Μεγάρου Θεσσαλονίκης και θα χρησιμοποιηθούν από το κοινό καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.​Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να λειτουργήσει ο αύλειος χώρος του ΟΜΜΘ ως πόλος έλξης, αλλά και ως σημείο αναφοράς για τον παραλιακό περίπατο των κατοίκων, που ως τώρα ολοκληρωνόταν «πριν από το Μέγαρο», αλλά σπανίως στο ίδιο το Μέγαρο Μουσικής.Η έναρξη του εργαστηρίου θα γίνει το Σάββατο 11 Ιουνίου με τη διαδικασία σχεδιασμού. Οι κατασκευές θα εκτελεστούν από τις 14 Ιουνίου έως τις 16 Ιουνίου. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 21 Ιουνίου, θα εγκαινιαστεί έκθεση των κατασκευασθέντων αντικειμένων αστικής χρήσης.  Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα δοθούν επίσης δύο διαλέξεις, μία από τη Δάφνη Τραγάκη, λέκτορα στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με θέμα «Ηχοτοπία / Αντηχήσεις» και μία από το Θανάση Μπάμπαλη, βιομηχανικό σχεδιαστή, με θέμα «Σχεδιασμός προϊόντων και επίπλων: case studies»

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο εργαστήριο, θα πρέπει να συμπληρώσουν έως την Τρίτη 7 Ιουνίου, στις 12 μ., ηλεκτρονική φόρμα ‒ αίτηση συμμετοχής, την οποία θα βρουν στη διεύθυνση http://www.w-o-workshop.com/

Όλα τα αντικείμενα θα παραχθούν από το ίδιο υλικό, το οποίο θα ανακοινωθεί κατά την έναρξη του εργαστηρίου. Το υλικό και τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν κατά τις κατασκευές θα δοθούν από τους διοργανωτές.

Το εργαστήριο έχει περιορισμένες θέσεις και για το λόγο αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. ​Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 50€ και το αντίτιμο θα καταβληθεί κατά την έναρξη του εργαστηρίου. Βεβαιώσεις συμμετοχής θα δοθούν σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής κατά την έναρξη της έκθεσης κατασκευών στις 21 Ιουνίου.

WORKSHOP: Σχεδιάζοντας στο Μέγαρο

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Χώρος: Νέο κτήριο (Μ2)

Ημερομηνία: 11 – 16 Ιουνίου 2016

Έκθεση: 21 Ιουνίου – Σεπτέμβριος 2016

Κόστος συμμετοχής: 50 €

Αιτήσεις συμμετοχής: http://www.w-o-workshop.com/

Σελίδα εκδήλωσης:

http://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&tcheid=1690

Σελίδα facebook: https://www.facebook.com/w.o.workshop/?fref=ts

Πληροφορίες: Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης, Επιμενίδου 19, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310.284.510, e-mail: info@architecture.org.gr

Πληροφορίες για δημοσιογραφική χρήση:

  • ▪ Συνεντεύξεις

Eάν επιθυμείτε συνέντευξη (έντυπη, ραδιοφωνική ή τηλεοπτική) με εκπροσώπους του Συλλόγου Αριχτεκτόνων Θεσσαλονίκης, παρακαλούμε πολύ επικοινωνήστε με το Γραφείο Τύπου (τηλ. 2310 895.897) ή Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (2310 895.899).

Από: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης <pr@tch.gr>

 

You may also like...