Εργαστήριο κόμικς στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Εργαστήρ13493498_10209634158833147_955337814_oιο Comics στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης To Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης διοργανώνει εργαστήριο comics σε συνεργασία με τον εκδότη και δημιουργό comics ο Δαλαμπύρα. Στο εργαστήριο, διάρκειας 15 ωρών, παιδιά ηλικίας 10 – 13 ετών, θα εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» και τα εργαλεία σχεδίασης comics, με στόχο να γίνει κατανοητή η τέχνη των comics ως πολυτροπική εικόνα και να διερευνηθεί η σχέση τους με τη φωτογραφία. Kάθε παιδί θα δημιουργήσει τη δική του ιστορία comics, την οποία και θα παραλάβει εκτυπωμένη.Κόστος συμμετοχής: 45,00 ευρώ/άτομο (συμπεριλαμβάνονται όλα τα

υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στο εργαστήριο). Για τα αδέλφια ισχύει έκπτωση 10%.Οι συναντήσεις θα γίνονται καθημερινά στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α΄, 1ος όροφος, Λιμάνι) από τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 ως και την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016, τις ώρες 17:00 – 20:00. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Μαρία Κοκορότσκου, Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΜΦΘ (τηλ.: 2310 566 716, educ.thmp@culture.gr).
Ο Νίκος Π. Δαλαμπύρας είναι απόφοιτος του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Εδώ και δεκαπέντε χρόνια είναι μουσικός παραγωγός του μεγαλύτερου ροκ ραδιοφωνικού σταθμού της χώρας, που εκπέμπει από τη συχνότητα του FM 1055 Rock της Θεσσαλονίκης. Στο διάστημα των τελευταίων δέκα ετών έχει αναλάβει την επιμέλεια και έκδοση περισσοτέρων από 50 αυτοτελών εκδόσεων comics από Έλληνες δημιουργούς, μέσω των εκδόσεων «Ένατη Διάσταση», ενώ έχει συμμετάσχει και διοργανώσει δεκάδες εκθέσεις και σεμινάρια με αυτό το αντικείμενο ανά την Ελλάδα.
Στο ενεργητικό του συγκαταλέγονται, τέλος, δεκάδες ώρες εκπαιδευτικών εργαστηρίων για παιδιά, αλλά και ενήλικες, σε συνεργασία με διάφορους φορείς, είτε πάνω στην τέχνη του comics είτε με διαδραστικά επιτραπέζια παιχνίδια που έχουν ως σκοπό τη βιωματική εκμάθηση της ιστορίας.Εργαστήριο Φωτογραφίας για εφήβους
στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Φωτ: Πάνος Ευστρατίου
Σε ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο της φωτογραφίας καλεί το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης εφήβους ηλικίας 13-16 χρονών. Οι έφηβοι θα εκπαιδευτούν στην τέχνη της φωτογραφίας αναλύοντας έννοιες όπως κάδρο, οπτική γωνία, αποφασιστική στιγμή και θα ασχοληθούν με τις βασικές αρχές της φωτογραφικής τεχνικής. Τα μαθήματα είναι θεωρητικά και πρακτικά και στόχος του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να ασκήσουν το βλέμμα τους απέναντι στην εικόνα.Το εργαστήριο, διάρκειας 15 ωρών, θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης τις ώρες 11:00 – 14:00 τις εξής ημέρες: Δευτέρα 4 Ιουλίου, Τετάρτη 6 Ιουλίου, Παρασκευή 8 Ιουλίου, Δευτέρα 11 Ιουλίου και Τετάρτη 13 Ιουλίου.Κόστος συμμετοχής: 30,00 ευρώ/άτομο. Για τα αδέλφια ισχύει έκπτωση 10%.Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι συμμετέχοντες να έχουν τη δική τους ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τον φωτογράφο Στέφανο Τσακίρη.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Μαρία Κοκορότσκου, Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΜΦΘ (τηλ.: 2310 566 716, educ.thmp@culture.gr).
Ο Στέφανος Τσακίρης είναι απόφοιτος του Τμήματος Φωτογραφίας του ΤΕΙ Αθηνών, με ειδίκευση στις ιστορικές τεχνικές εκτύπωσης. Εργάζεται ως καθηγητής φωτογραφίας στη Σχολή ΑΚΤΟ. Στο ενεργητικό του συγκαταλέγονται εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, καθώς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες σε συνεργασία με μουσεία και πολιτιστικούς φορείς (Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Βιβλιοθήκη Βέροιας και σχολεία). Διατηρεί φωτογραφικό στούντιο στη Θεσσαλονίκη. Δραστηριοποιείται στην αντιγραφή έργων τέχνης και στη διαφημιστική φωτογραφία

.Από: PhotoMuseum.Gr – Database

You may also like...