Εργαστήριο Ανάπτυξης Φωτογραφικού Project

Το εργαστήριο αυτό αναπτύσσεται μέσα από ένα εντατικό πρόγραμμα 12 εβδομαδιαίων συναντήσεων και προσφέρει σε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων ένα σχήμα συμβουλευτικής καθοδήγησης (mentoring), με στόχο την εξέλιξη ή ολοκλήρωση ενός προσωπικού φωτογραφικού πρότζεκτ που θα αντικατοπτρίζει τα δικά τους φωτογραφικά ενδιαφέροντα.

Με τη στήριξη και καθοδήγηση των διδασκόντων και την ενεργή συμμετοχή ολόκληρης της ομάδας, θα αναπτυχθεί ένας συστηματικός διάλογος που θα αναλύει τις ιδιαιτερότητες των πρότζεκτ των σπουδαστών και θα προτείνει τα μεθοδολογικά βήματα εξέλιξης, οργάνωσης και παρουσίασης μιας ολοκληρωμένης φωτογραφικής εργασίας ως πορτφόλιο, έκδοση ή έκθεση. Η συνύπαρξη και αλληλεπίδραση των διδασκόντων στην κριτική ανάλυση των εργασιώ νεπιτρέπει ένα συνολικό feedback, αναδεικνύοντας τις ιδιαίτερες ποιότητες που φέρει κάθε πρότζεκτ.

Το θεωρητικό μέρος υποστηρίζεται από παρουσίαση και σχολιασμό φωτογραφικών εργασιών σημαντικών δημιουργών, τις σύγχρονες πρακτικές και μορφές παρουσίασης (εκθέσεις, photobooks, διαδικτυακή παρουσία) και η επίδρασή τους στη νοηματοδότηση του έργου.

Στο πρακτικό μέρος του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με όλα τα ενδιάμεσα στάδια μορφοποίησης του προσωπικού τους πορτφόλιο, τη διαδικασία επιλογής εικόνων και την έννοια της φωτογραφικής σειράς και διαδοχής (editing and sequencing). Έμφαση δίνεται στη διαρκή παρακολούθηση και κριτική ανάλυση της δουλειάς που παράγεται και στην παροχή εξατομικευμένων συμβουλών σε οποιοδήποτε θέμα είναι κρίσιμο για την πρόοδό της.

Τελικός στόχος είναι μια προσεκτικά μελετημένη παρουσίαση του φωτογραφικού πορτφόλιο των συμμετεχόντων, η διαμόρφωση ενός υποστηρικτικού κειμένου και η προετοιμασία μιας εκθεσιακής πρότασης ή παραγωγή μιας αυτοέκδοσης περιορισμένου αριθμού αντιτύπων. Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τα δίκτυα επικοινωνίας και προώθησης του καλλιτεχνικού έργου.

Σε ποιους απευθύνεται

Στο εργαστήριο αυτό μπορούν να ενταχθούν όσοι βρίσκονται στη διαδικασία ανάπτυξης μίας θεματικής ενότητας φωτογραφικού έργου, με στόχο την εξέλιξη ή ολοκλήρωσή του.Πρόγραμμα και Χώρος Διεξαγωγής

12 εβδομαδιαίες τρίωρες απογευματινές συναντήσεις (36 ώρες) που πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα (18.30 – 21.30). Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στο χώρο του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας, στη διεύθυνση Στρατηγού Κοντούλη 3 (πλησίον σταθμού Συγγρού-Φιξ).

Έκθεση Φωτογραφίας Σπουδαστών
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος πραγματοποιείται ομαδική έκθεση φωτογραφίας που παρουσιάζει μέρος της δουλειάς των συμμετεχόντων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους, η οποία φιλοξενήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138, πατήστε εδώ.

Πιστοποιητικό

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων χορηγείται στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.

Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, συμπληρώνοντας την online αίτηση συμμετοχής ή απευθείας στη γραμματεία του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας (Δευτ-Παρ. 10:30-15:30). Για την αίτηση συμμετοχής, παρακαλούμε να στείλετε σε ψηφιακή μορφή ένα δείγμα δουλειάς, το προτεινόμενο πρότζεκτ και συνοπτικά μια παράγραφο προηγούμενης εμπειρίας σχετικά με τη φωτογραφία. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Επικοινωνία

Τ: 210 9211751 (Δευτ-Παρ. 10:30-15:30)
E: contact@hcp.gr

You may also like...