Εργαστήρια και Λέσχες Ανάγνωσης Ιουνίου για παιδιά και για ενήλικες

Τον Ιούνιο, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται και πάλι μικρούς και μεγάλους, με μια σειρά εργαστηρίων και λεσχών ανάγνωσης που πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία, στον Μεσογειακό Κήπο.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια και τις λέσχες ανάγνωσης είναι ελεύθερη, με ηλεκτρονική προεγγραφή.

Εργαστήρια για ενήλικες

Εργαστήρι Κολάζ και Λογοτεχνίας: Από σελίδα σε σελίδα, από το ποίημα στο κολάζ

Στο τελευταίο εργαστήριο αυτής της ενότητας θα μας απασχολήσει η μορφή του καθημερινού ήρωα, της καθεμιάς και του καθενός από μας, που πέφτει και ξανασηκώνεται, όπως αυτή αποτυπώνεται στη σύγχρονη ποίηση και τη λογοτεχνία.

Τρίτη 08/06, 18.30
Μεσογειακός Κήπος

Περισσότερες πληροφορίες

Εικαστικό Κέντημα: Σπουδαίες προσωπικότητες

Στο τελευταίο εργαστήριο αυτής της ενότητας, τιμάμε τους αθλητές, αντλώντας έμπνευση από τους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς και τις αξίες της διεθνούς άμιλλας και του αγωνιστικού πνεύματος που προβάλλουν.

Τετάρτη 16/06, 19.00-20.30
Μεσογειακός Κήπος

Περισσότερες πληροφορίες

Εργαστήρια για παιδιά

Γλυπτική: Φτιάχνοντας τους ήρωές μου 

Έχοντας προσεγγίσει διαφόρων ειδών ήρωες και με τη χρήση διαφορετικών υλικών, θα επιχειρήσουμε να αποδώσουμε γλυπτικά τις δικές μας ηρωικές μορφές και φόρμες, ακολουθώντας τεχνικές όπως το σκάλισμα σε εύπλαστο συμπαγές υλικό, το collage, κ.α.

Κυριακή 06/06, 18.00-19.30
Για παιδιά 7-10 ετών
Μεσογειακός Κήπος

Περισσότερες πληροφορίες 

Κόμικ: Ήρωες παντός καιρού 

Στην τελευταία συνάντηση του εργαστηρίου, θα αναζητήσουμε ήρωες που βρίσκονται στο πλάι μας. Ποιους ανθρώπους θαυμάζουμε και ξεχωρίζουμε καθημερινά, για τις αρετές που επιδεικνύουν αλλά και για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες;

Σάββατο 12/06, 18.30-20.00
Για παιδιά 9-12 ετών
Μεσογειακός Κήπος

Περισσότερες πληροφορίες

Λέσχες Ανάγνωσης

Υποδεχόμαστε για πρώτη φορά τους μικρούς βιβλιόφιλους στο ραντεβού της Λέσχης Ανάγνωσης με συντονίστρια τη συγγραφέα Τασούλα Επτακοίλη. Αφορμή για αυτή τη συνάντηση είναι το κλασικό βιβλίο Μαίρη Πόπινς της Πάμελα Λ. Τράβερς.

Σάββατο 19/06, 18.30
Για παιδιά 7 έως 10 ετών
Μεσογειακός Κήπος

Τον Ιούνιο συνεχίζεται η Λέσχη Ανάγνωσης του ΚΠΙΣΝ με συντονιστή τον συγγραφέα Γιάννη Παλαβό. Οι βιβλιόφιλοι δίνουν εκ νέου ραντεβού για να συζητήσουν το βιβλίο που διάβασαν κατά τη διάρκεια του μήνα που πέρασε. Βιβλίο για τον μήνα Ιούνιο: Άμος Οζ, Μεταξύ φίλων.

Τρίτη 22/06, 18.30-20.30
Για ενήλικες
Μεσογειακός Κήπος

Περισσότερες πληροφορίες

Τον Ιούνιο συνεχίζουμε με ενθουσιασμό τη Λέσχη Ανάγνωσης για εφήβους και με συντονίστρια τη συγγραφέα Στέλλα Κάσδαγλη. Το βιβλίο που θα διαβάσουμε αυτό το μήνα μαζί είναι Ο ένας και μοναδικός Ιβάν της Κάθριν Απλγκέιτ.

Κυριακή 27/06, 18.30
Για αγόρια και κορίτσια 12-16 ετών
Μεσογειακός Κήπος

Περισσότερες πληροφορίες

Ενημερωθείτε για τα μέτρα ασφαλείας σχετικά με την προστασία των επισκεπτών & εργαζομένων του ΚΠΙΣΝ εδώ.

Οι εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, στην πλειονότητά τους, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, και κατ’ επέκταση στην ελληνική κοινωνία, το νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων

You may also like...