Εργαστήρια για παιδιά 21,22,23 Οκτωβρίου στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

CopyΜια κούκλα χάθηκε στην Πλάκα
Βιωματικό εργαστήρι κουκλοθεάτρου για παιδιά 4 – 8 ετών
Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 18:00-19:30
Ελάτε να ανακαλύψουμε ποιες κούκλες έχουν χαθεί στην Πλάκα… Τι έχει συμβεί σε κάθε μια από αυτές και έχει χάσει τον δρόμο τους; Η κάθε κούκλα έχει τη δική της μοναδική ιστορία, και ανυπομονεί να την βοηθήσουμε! Κάθε κούκλα είναι διαφορετική, με ξεχωριστή προσωπικότητα.. όλοι μας θα έχουμε την ευκαιρία να φτιάξουμε πολλές διαφορετικές κούκλες με ιδιαίτερους χαρακτήρες! Για αυτό, πάρτε τις καλύτερες ιδέες σας και ελάτε να τις ζωντανέψουμε σε αυτό το εργαστήριο, δημιουργώντας πολλές παρέες από κούκλες διαφόρων ειδών! Ένα εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας, με στοιχεία μουσικοκινητικής και θεατρικού παιχνιδιού.

Παραμυθοσάββατα
Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-5 ετών

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 12:00
Για φαντάσου…,  της Γιολάντας Τσορώνη – Γεωργιάδη
Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από 2-5 ετών, τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές, έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία, έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο.
Κόστος Συμμετοχής 12€
Έκπτωση 10% για αδέρφια.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες (10 παιδιά)
Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο
Σχεδιασμός-εμψύχωση: Αναστασία Ιορδάνη-Ελένη Αντωνοπούλου

Μαγικά Πειράματα
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών για παιδιά 5 έως 8 ετών
Μέσω του εργαστηρίου «Φυσικών Επιστημών» επιδιώκεται η επαφή των παιδιών με τις επιστήμες και την τεχνολογία, μέσα από την ενασχόλησή τους με απλά πειράματα, και με θεματικές ενότητες που τα απασχολούν καθημερινά. Η προσέγγιση όλων των θεμάτων γίνεται με ευαισθησία και με μέσα και τεχνικές, οικείες προς το παιδί και τις αυξημένες ανάγκες του (χρήση εκπαιδευτικού δράματος, χρήση νέων τεχνολογιών, θεατρικό παιχνίδι, κ.λπ).

 Κυριακή 23 Οκτωβρίου 11:00-12:00
Σαλιγκάρια οι ασπόνδυλοι φίλοι
Είστε έτοιμοι να γνωρίσουμε το θαυμαστό κόσμο των ασπόνδυλων; Μπορείτε να φανταστείτε πόσα σαλιγκάρια χωράνε σε μια από τις αίθουσες του Μουσείου μας; Φορέστε γαλότσες και αδιάβροχα κι ελάτε να ανακαλύψουμε τον κόσμο των σαλιγκαριών μέσα κι έξω από το νερό. Ίσως φτιάξουμε και τον δικό μας βιότοπο σαλιγκαριών που θα μας συνοδεύσει στο σπίτι μας.
Διάρκεια 60 λεπτά
Σχεδιασμός-Εφαρμογή: Χαρίκλεια Θεοδωράκη
Κόστος Συμμετοχής: 12€
Έκπτωση 10% για αδέρφια
Οι θέσεις είναι περιορισμένες (10 παιδιά)
Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Παίζω με τη μουσική και παίζω…μουσική!
Βιωματικά εργαστήρια μουσικοκινητικής για παιδιά 3-6 ετών
Κάθε Κυριακή 12:00-13:30
Το παιδί, απολύτως ενστικτωδώς και φυσιολογικά, κινείται, τραγουδά, παίζει, ενώ ακούει και μιμείται μεγάλη ποικιλία ήχων.
Τα μουσικά αυτά εργαστήρια , έχουν ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν και να βοηθήσουν τα παιδιά να προσεγγίσουν τον κόσμο των ήχων και της μουσικής. Προοδευτικά και μέσα από πλήθος βιωματικών παιχνιδιών, τα παιδιά είναι σε θέση να ελέγχουν την ακοή και την κίνηση τους, δημιουργώντας.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 12:00-13:30
Ρυθμός – «Μικροί συνθέτες»
Στην ενότητα αυτή θα εφαρμοστούν μουσικές δραστηριότητες που στοχεύουν στην ικανότητα συνδυασμού όλων των προηγούμενων ενοτήτων.  Ο ρυθμός αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ της μουσικής, του λόγου και της κίνησης. Συνδέουμε όλες τις προηγούμες έννοιες και συνθέτουμε στο δικό μας ρυθμό.
Διάρκεια 90 λεπτά
Σχεδιασμός-Εφαρμογή: Μελίνα Σπανού, Μουσικοπαιδαγωγός
Κόστος Συμμετοχής: 15€
Έκπτωση 10% για αδέρφια
Οι θέσεις είναι περιορισμένες (10 παιδιά)
Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο
Μια διαφορετική ξενάγηση στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4-8 ετών

Κυριακή 23 Οκτωβρίου  11:00-13:30
Μια διαφορετική ξενάγηση στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης που θα ξεκινήσει από τον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας, την οδό Τριπόδων και το Μουσείο Σχολικής Ζωής, όπου ο Παρθενώνας στο λόφο της Ακρόπολης φαντάζει στα μάτια των παιδιών σαν κάστρο ιπποτών! H κουκουβάγια η Σοφία, μια απ΄τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας, θα  βοηθήσει τα παιδιά να ξετυλίξουν τους μύθους και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης!
Πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης τα παιδιά με τη βοήθεια της κουκουβάγιας Σοφίας, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις ιστορίες που κρύβουν σημαντικά εκθέματα του μουσείου όπως ο Τρισώματος, ο Μοσχοφόρος, οι Καρυάτιδες, η Μέδουσα, ο Ιππέας, η Σφίγγα και τόσοι άλλοι θησαυροί του μουσείου. Η κουκουβάγια θα βοηθήσει τα παιδιά να σκεφτούν για τη ζωή των αρχαίων ελλήνων, τα υλικά, τα χρώματα, την τέχνη και τη φιλοσοφία τους!
Φτάνοντας στο Μουσείο θα ακολουθήσουμε συγκεκριμένη διαδρομή, όπου θα σταματήσουμε σε επιλεγμένα εκθέματα και μέσα από μικρές δράσεις η ομάδα θα ενεργοποιηθεί  και θα φωτίσουμε  λίγο παραπάνω αυτό που κάθε μνημείο έχει να πει στα παιδιά που σήμερα επισκέπτονται το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.
Έξω από το μουσείο θα χαρούμε όλοι μαζί τον αττικό ουρανό και το κάθε παιδί θα φτιάξει τη δική του κούκλα-κουκουβάγια!
Κόστος Συμμετοχής: 20€
Διάρκεια: 2,5 ώρες
Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341
Σχεδιασμός-εμψύχωση: Σπυριδούλα Χρόνη, Παιδαγωγός-Εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων
Δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου για τους ενήλικες στο Μουσείο της Ακρόπολης

 

You may also like...