Εργαστήρια για παιδιά τον Δεκέμβριο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Μικροί Καλλιτέχνες
Βιωματικό εικαστικό εργαστήρι για παιδιά 4-7 ετών
Στο βιωματικό εργαστήρι «Μικροί Καλλιτέχνες», θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε, να παρατηρήσουμε και να επεξεργαστούμε διάφορες μορφές τέχνης, όπως την Ζωγραφική, την Γλυπτική, την Αρχιτεκτονική! Μέσα από δραστηριότητες κουκλοθέατρου, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών, κάθε φορά θα ανακαλύπτουμε ένα έργο τέχνης και θα γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη που το εμπνεύστηκε και το δημιούργησε!
Έπειτα θα μπορούμε όλοι μας να μεταμορφωνόμαστε σε μικρούς καλλιτέχνες, φτιάχνοντας τα δικά μας έργα τέχνης, διαλέγοντας διάφορα χρώματα και υλικά και να τα παρουσιάζουμε ο ένας στον άλλο! Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη ομάδα μικρών καλλιτεχνών, δημιουργώντας κάθε φορά μοναδικά έργα τέχνης!!!
Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, 11:00: «Χειμωνιάτικο Τοπίο», Vincent Van Gogh
Έφτασε ο Δεκέμρης και έφερε μια νέα εποχή, τον χειμώνα! Είναι μια εποχή με τις δικές της ομορφιές, τις οποίες ζωγράφισε σε έναν πίνακά του ο Ολλανδός ζωγράφος Βίνσεντ Βαν Γκογκ! Σας περιμένω να παρατηρήσουμε μαζί τον πίνακα αυτό και να ανακαλύψουμε τα μυστικά που κρύβει! Όλοι μας θα δημιουργήσουμε μοναδικά χειμωνιάτικα έργα τέχνης με πολλή φαντασία!
Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, 11:00: «Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο».Albert Chevallier Tayler
Καθώς περνούν οι μέρες του Δεκέμβρη πλησιάζουν τα Χριστούγεννα! Εσείς έχετε στολίσει Χριστουγεννιάτικο δέντρο; Στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης θα ταξιδέψουμε σε έναν πίνακα ζωγραφικής όπου μικροί και μεγάλοι στολίζουν Χριστουγεννιάτικό δέντρο! Ελάτε να τους γνωρίσουμε και μαζί τους να φτιάξουμε ο καθένας το δικό του Χριστουγεννιάτικο δέντρο με μια όμορφη παρέα!
Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, 11:00: «Τρία ρόδια και δύο μήλα», Pierre August Renoir
Αυτή τη φορά στο εργαστήρι μας θα ανακαλύψουμε τι σχέση έχουν τα ρόδια με τις ημέρες των Χριστουγέννων, μέσα από το έργο τέχνης του ζωγράφου Ρενουάρ.
Θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε χυμό από ρόδι και να φτιάξουμε στολίδια από πηλό σε σχήμα ροδιού, σε μια χριστουγεννιάτικη και γιορτινή ατμόσφαιρα!
Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, 11:00: «Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα», Νικηφόρος Λύτρας
Μεθαύριο είναι Χριστούγεννα και όλα τα παιδιά θα βγουν στους δρόμους να πουν τα κάλαντα! Αυτό το Σάββατο θα γνωρίσουμε μέσα από έναν πίνακα ζωγραφικής πέντε παιδιά που βγήκαν για να ψάλλουν τα κάλαντα με διάφορα όργανα!
Ο καθένας μας θα φτιάξει τον δικό του σκούφο, θα κατασκευάσουμε δικά μας μουσικά όργανα, και θα τραγουδήσουμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια!
Πληροφορίες – Κρατήσεις:
• Συμπληρώστε το έντυπο συμμετοχής και αποστείλετέ το με ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@ekedisy.gr
• Τ: 2103250341
• Ε: info@ekedisy.gr
Κόστος Συμμετοχής: 12€
40€ ο κύκλος (4 εργαστήρια)
Έκπτωση 10% για αδέρφια
Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Προτεραιότητα κρατήσεων για συμμετοχή σε ολόκληρο κύκλο
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο
Διάρκεια 60 λεπτά
Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Φιλαρέτη Ισταμπουλούογλου, Νηπιαγωγός, Εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων
Παραμυθοσάββατα
Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-5 ετών
Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από 2-5 ετών, τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές, έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία, έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο.
Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017: Ο Μικρός Κοκκινολαίμης του Jan Fearnley.Το μικρό αυτό πουλάκι τον Χριστουγέννων διδάσκει στους μικρούς μας φίλους την χαρά της προσφοράς και της αλληλοβοήθειας. Ένα τρυφερό χριστουγεννιάτικο παραμύθι με χειμωνιάτικες κατασκευές.
Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017: Κάθε μέρα Χριστούγεννα του Andreas Koning
Ο μικρός Μαξ φέτος θα ζητήσει από τον Άγιο Βασίλη να είναι κάθε μέρα Χριστούγεννα. Όταν η ευχή του γίνει πραγματικότητα καταλαβαίνει πως τα πράγματα δεν ήταν όπως τα είχε φανταστεί… Ένα εργαστήρι με διασκεδαστικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές και γλυκά μαγειρέματα.
Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017: Τα Χριστούγεννα του λύκου Ζαχαρία της Lallemand Orianne
Ο αξιολάτρευτος λύκος Ζαχαρίας δεν αγαπάει και πολύ τα Χριστούγεννα. Ευτυχώς όμως οι φίλοι του που τον αγαπάνε θα τον βοηθήσουν να μπει στο γιορτινό κλίμα. Ένα εργαστήρι με διασκεδαστικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές.
Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017: Χιονίζει του Eric Carle
Ένα πρωτοχρονιάτικο εργαστήρι με κατασκευές και παιχνίδια βασισμένο στο χριστουγεννιάτικο παραμύθι του αγαπημένου συγγραφέα των παιδιών Eric Carle.
Πληροφορίες – Κρατήσεις:
• Συμπληρώστε το έντυπο συμμετοχής και αποστείλετέ το με ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@ekedisy.gr
• Τ: 2103250341
• Ε: info@ekedisy.gr
Κόστος Συμμετοχής: 12€
40€ ο κύκλος (4 εργαστήρια)
Έκπτωση 10% για αδέρφια
Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο
Διάρκεια 60 λεπτά
Σχεδιασμός-εμψύχωση: Ελένη Αντωνοπούλου-Φιλαρέτη Ισταμπουλούογλου
Μικροί προγραμματιστές
Εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά 4 – 6 ετών
Το εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής είναι σχεδιασμένο για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (4 και 6 ετών). Η εισαγωγή στην εκπαιδευτική ρομποτική και του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης γίνεται με τη χρήση της “έξυπνης μέλισσας “Bee-bot”. Η Bee-bot είναι ένα ρομπότ δαπέδου, το οποίο φέρει κουμπιά στο επάνω μέρος της και μπορεί να προγραμματιστεί για να κινείται με ακρίβεια στο χώρο προχωρώντας μπροστά, πίσω και στρίβοντας αριστερά, δεξιά.
Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων, τα παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες προσανατολισμού, λογικής σκέψης και μέτρησης αποστάσεων. Οι μαθητές παίζουν, εξασκούν τη φαντασία τους, ερευνούν, πειραματίζονται και επιλύουν μικρά προβλήματα με παιγνιώδη και ευχάριστο τρόπο.
Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, 17:00: Μια παραμυθοσαλάτα….μα τι παραμυθοσαλάτα!
«Βάζω μέσα στο καζάνι
ιστορίες χίλιες δυο
λόγια λέω μαγικά
ιστορία να σας πω»
Η «έξυπνη» μέλισσα Bee-bot χάθηκε σε μια παράξενη ιστορία που έφτιαξαν οι μικροί της φίλοι, σε ένα κόσμο που η κοκκινοσκουφίτσα είναι φίλη με τη χιονάτη, και ο δρακουμέλ είναι ένας καλός μάγος. Θα καταφέρεις να την βγάλεις από το μαγικό παραμύθι που εσύ έφτιαξες για εκείνη;
Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, 17:00: Ο Άγιος Βασίλης μοιράζει τα δώρα του!
Η έξυπνη μέλισσα Bee-bot μεταμορφώνεται σε Άγιο Βασίλη και μοιράζει δώρα στα παιδιά όλου του κόσμου. Είσαι έτοιμος/η να γίνεις βοηθός του Άγιου Βασίλη, να προγραμματίσεις την Bee-bot και να περιπλανηθείτε παρέα σε όλες τις γωνιές της γης;
Πληροφορίες – Κρατήσεις:
• Συμπληρώστε το έντυπο συμμετοχής και αποστείλετέ το με ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@ekedisy.gr
• Τ: 2103250341
• Ε: info@ekedisy.gr
Κόστος Συμμετοχής: 15€
Έκπτωση 10% για αδέρφια
Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο
Διάρκεια 60 λεπτά
Σχεδιασμός, Επιστημονική επιμέλεια & Εμψύχωση: Χριστίνα Παπαγεωργίου

 

 

 

 

 

Παιχνιδοκαμώματα
Εργαστήρι για βρέφη 18 –28 μηνών με στοιχεία messy και sensory play
Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο, μέσα από τις αισθήσεις, σε ένα ταξίδι τον κόσμο των υλικών, με καινούριες υφές, χρώματα και ουσίες. Με τη βοήθεια πάντα των γονέων, τα παιδιά γνωρίζουν σιγά σιγά πώς να εστιάζουν καλύτερα, να συγχρονίζουν χέρια, να ακούν σε παραγγέλματα, να περιεργάζονται και να συνεργάζονται. Ένα άκρως βιωματικό, διασκεδαστικό εργαστήρι βασισμένο στο παιχνίδι, με στόχο την αισθητηριακή ανάπτυξη των παιδιών.
Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, 11:00: Ζωντανεύοντας το παραμύθι «Φρικαντέλα, Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα», του Ευγένιου Τριβιζά.
Μια ιστορία γεμάτη εκπλήξεις και μια παράξενη μάγισσα, που δεν αγαπά τα Χριστούγεννα! «Περπατάμε» πάνω στην ιστορία του Τριβιζά και τη διανθίζουμε με μπόλικο παιχνίδι και χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
Φτιάχνουμε τη δική μας, ξεχωριστή μαγισσούλα, παρέα με τη μαμά και τον μπαμπά.
Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, 11:00: «Ο καλοκάντζαρος σώζει το καλικαντζαροχωριό», του Βαγγέλη Ηλιόπουλου.
“Παραμύθι σαν αρχίσει, βάλε χρώμα να γεμίσει..
Βάλε αστείες μουσικές, βάλε και δυό σκανταλιές,
Κι από όμορφα παιδάκια, να σου καλικαντζαράκια!”
Δραματοποίηση, μουσικά παιχνίδια,
όμορφες χριστουγεννιάτικες κατασκευές.
Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, 11:00: Ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Σας περιμένουμε για ..χιονοπαιχνιδίσματα.
Δραματοποίηση χριστουγεννιάτικων εθίμων.
Μουσικοκινητικά παιχνίδια με γιορτινές μελωδίες.
Εικαστικό εργαστήρι, με κατασκευές για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, Η ιστορία της γέννησης του Ιησού
Μέσα από μια όμορφη ιστορία, μαθαίνουμε για τη γέννηση του Χριστού.
Η ιστορία της γέννησης μέσα από θεατρικά δρώμενα, συνοδεία κρουστών μουσικών οργάνων και φυσικά με μια αναμνηστική χειροτεχνία!

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου, «Αγιοβασιλιάτικο σκουφάκι», της Βεατρίκης Κάντζολα – Σαμπατάκου
Ένα αστείο παραμύθι έρχεται στο μουσείο μας και φέρνει μαζί του μπόλικα παιχνίδι και αστεία δρώμενα για τους μικρούς μας φίλους.
Ελάτε να βοηθήσουμε τον Αη-Βασίλη να βρει το σκούφο του και ποιος ξέρει… ίσως μας φέρει ένα μεγάλο δώρο το ίδιο κιόλας βράδυ!

Πληροφορίες – Κρατήσεις:
• Συμπληρώστε το έντυπο συμμετοχής και αποστείλετέ το με ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@ekedisy.gr
• Τ: 2103250341
• Ε: info@ekedisy.gr
Κόστος Συμμετοχής: 12€
50€ ο κύκλος (5 εργαστήρια)
Έκπτωση 10% για αδέρφια
Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο
Διάρκεια 60 λεπτά
Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Σαββίνα Σταυρινίδου

 

 

 

 

 

 

 

Μαγικά Πειράματα
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών
για παιδιά 5-8 ετών
Στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα τα παιδιά εισάγονται στη μαγεία των φυσικών επιστημών και μαθαίνουν διασκεδάζοντας. Τι είναι το φως, γιατί πατάμε στη γη και δεν πετάμε, πως μεγαλώνουν τα φυτά, πότε είναι μέρα και πότε νύχτα, τι υπάρχει πέρα από τον ουρανό, είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο εργαστήριο αυτό. Η προσέγγιση όλων των θεμάτων γίνεται με ευαισθησία, με μέσα και τεχνικές, οικείες προς το παιδί και τις αυξημένες ανάγκες του (χρήση εκπαιδευτικού δράματος, χρήση νέων τεχνολογιών, θεατρικό παιχνίδι, κ.λπ). Οι Φυσικές Επιστήμες, εμπλέκουν ενεργά το παιδί σε διαδικασίες επιστημονικής μεθόδου (παρατήρηση, ταξινόμηση, πείραμα, μοντελοποίηση, κ.λπ), βοηθώντας το να ξεπεράσει τα γνωστικά εμπόδια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η παιδική σκέψη σε θέματα των Φυσικών Επιστημών.
Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, 11:00: STEM χριστουγεννιάτικο δέντρο Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Σας περιμένουμε στο πιο εντυπωσιακό εργαστήριο της χρονιάς για να κατασκευάσουμε το δικό μας δέντρο με βάση τις αρχές του STEM. Το πιο εντυπωσιακό δέντρο της επιστήμης θα διακοσμήσει φέτος το δωμάτιό μας.
Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, 11:00: Χριστουγεννιάτικα επιστημονικός λαβύρινθος
Τα δώρα των Χριστουγέννων χάθηκαν! Σας περιμένουμε σε ένα εργαστήρι γεμάτοι μυστήριο, κρυφούς διαδρόμους και γρίφους που θα μας οδηγήσουν σε επιστημονικά μονοπάτια! Ο δικός μας λαβύρινθος θα ξεκλειδώσει την επιστημονική μαγεία των Χριστουγέννων!
Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, 11:00: Εκρηκτικά στολίδια
Τα στολίδια εκρήγνυνται!!! Αυτά τα Χριστούγεννα οι πιο φαντασμαγορικά επιστημονικές μπάλες θα ετοιμαστούν για να διακοσμήσουν το γιορτινό δέντρο.
Κυριακή 31 Δεκεμβρίου, 11:00: Τα γάντια του Άγιου Βασίλη
Ο Άγιος Βασίλης πάγωσε! Σας περιμένουμε να ξεπαγώσουμε μαζί τον αγαπημένο Άγιο, για να προλάβει να μοιράσει τα δώρα. Και που ξέρετε; Ίσως καταφέρουμε να τον συναντήσουμε…

Πληροφορίες – Κρατήσεις:
• Συμπληρώστε το έντυπο συμμετοχής και αποστείλετέ το με ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@ekedisy.gr
• Τ: 2103250341
• Ε: info@ekedisy.gr
Κόστος Συμμετοχής: 12€
40€ ο κύκλος (4 εργαστήρια)
Έκπτωση 10% για αδέρφια
Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο
Διάρκεια 60 λεπτά
Σχεδιασμός, Επιστημονική επιμέλεια & Εμψύχωση: Χαρίκλεια Θεοδωράκη

 

 

,

 

 

 

Σκανταλοτεχνίες
Πολυθεματικό εργαστήρι για παιδιά 3-5 ετών
Στόχος του εργαστηρίου η ανάπτυξη της φαντασίας των παιδιών, μέσα από ιστορίες, παραμύθια, μύθους και εικόνες. Μέσα από τη δραματοποίηση της ιστορίας, με τη βοήθεια των μουσικών οργάνων, παρέα με το θεατρικό παιχνίδι και τα εικαστικά, αλλά και με πειράματα πολλά, ξεδιπλώνω τον ξεχωριστό μου χαρακτήρα, παίζω και μαθαίνω.
Ένα πραγματικά δημιουργικό εργαστήρι, που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά, να ασχοληθούν με τις τέχνες, γνωρίζοντας το θέατρο, τη μουσική και τη ζωγραφική, να πειραματιστούν, και να διασκεδάσουν, ζωντανεύοντας μέσα από το παιχνίδι, όμορφες ιστορίες.
Διαθεματική προσέγγιση Δεκεμβρίου : Χριστουγεννιάτικα έθιμα και παραδόσεις από 7 χώρες της Ευρώπης

 

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, 12:00: Ιταλία και Ισπανία
Ταξιδεύουμε με την «Μπεφάνα», την καλόκαρδη μάγισσα της Ιταλίας, σε χριστουγεννιάτικα μονοπάτια και σας ευχόμαστε feliz navidad από την Ισπανία, με τον «χορό των έξι».
Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, 12:00: Γαλλία και Γερμανία
Η πόλη του φωτός, ντύνεται στα λευκά και μας μαγεύει και ένα χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο από τη Γερμανία, έρχεται να μετρήσει αντίστροφα τις μέρες για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά…
Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, 12:00: Πολωνία και Ιρλανδία
Οι μάσκες που τραγουδούν έρχονται από την Πολωνία και μας φανερώνουν ένα αλλιώτικο έθιμο. Έπειτα φτάνουμε στην Ιρλανδία και γνωρίσουμε το έθιμο με τις στολισμένες πόρτες.
Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, 12:00: Ελλάδα
Ελάτε να γνωρίσουμε όμορφα χριστουγεννιάτικα έθιμα με ελληνικό άρωμα και να γνωρίσουμε την ιστορία της γέννησης του Θεανθρώπου, μέσα από θεατρικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια!
Κυριακή 31 Δεκεμβρίου, 12:00: Έρχεται πρωτοχρονιά!
Όλοι μαζί παρέα, τραγουδάμε γιορτινές μελωδίες, παίζουμε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα με τα μουσικά οργανάκια μας, και γνωρίζουμε ήθη και έθιμα της Πρωτοχρονιάς. Τέλος φτιάχνουμε υπέροχες, πρωτοχρονιάτικες κατασκευές!

Πληροφορίες – Κρατήσεις:
• Συμπληρώστε το έντυπο συμμετοχής και αποστείλετέ το με ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@ekedisy.gr
• Τ: 2103250341
• Ε: info@ekedisy.gr
Κόστος Συμμετοχής: 12€
50€ ο κύκλος (5 εργαστήρια)
Έκπτωση 10% για αδέρφια
Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο
Διάρκεια 60 λεπτά
Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Σαββίνα Σταυρινίδου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4-8 ετών
Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 11:00

Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης που θα ξεκινήσει από τον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας, την οδό Τριπόδων και το Μουσείο Σχολικής Ζωής, όπου ο Παρθενώνας στο λόφο της Ακρόπολης φαντάζει στα μάτια των παιδιών σαν κάστρο ιπποτών! H κουκουβάγια η Σοφία, μια απ΄τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας, θα βοηθήσει τα παιδιά να ξετυλίξουν τους μύθους και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης!
Πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης τα παιδιά με τη βοήθεια της κουκουβάγιας Σοφίας, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις ιστορίες που κρύβουν σημαντικά εκθέματα του μουσείου όπως ο Τρισώματος, ο Μοσχοφόρος, οι Καρυάτιδες, η Μέδουσα, ο Ιππέας, η Σφίγγα και τόσοι άλλοι θησαυροί του μουσείου. Η κουκουβάγια θα βοηθήσει τα παιδιά να σκεφτούν για τη ζωή των αρχαίων ελλήνων, τα υλικά, τα χρώματα, την τέχνη και τη φιλοσοφία τους!
Φτάνοντας στο Μουσείο θα ακολουθήσουμε συγκεκριμένη διαδρομή, όπου θα σταματήσουμε σε επιλεγμένα εκθέματα και μέσα από μικρές δράσεις η ομάδα θα ενεργοποιηθεί και θα φωτίσουμε λίγο παραπάνω αυτό που κάθε μνημείο έχει να πει στα παιδιά που σήμερα επισκέπτονται το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.
Έξω από το μουσείο θα χαρούμε όλοι μαζί τον αττικό ουρανό και το κάθε παιδί θα φτιάξει τη δική του κούκλα-κουκουβάγια!
Κόστος Συμμετοχής: 20€, Eκπτώσεις στα αδέλφια
Διάρκεια: 2,5 ώρες
Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341
Σχεδιασμός-εμψύχωση: Σπυριδούλα Χρόνη, Παιδαγωγός-Εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων
Δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου για τους ενήλικες στο Μουσείο της Ακρόπολης

 

You may also like...