Εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Σχολικής Ζωής

jjjjjjjjjjjjjjjΕργαστήρια για παιδιά 10,11 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Χριστουγεννιάτικα εικαστικά εργαστήρια για παιδιά 4 – 8 ετών Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 11:00 – 12:00 Τραγουδώντας για την Αγάπη! Ο καθένας μας θα φτιάξει ένα κρουστό μουσικό όργανο, έπειτα θα γίνουμε μια μεγάλη ορχήστρα και θα τραγουδήσουμε ένα τραγούδι για την αγάπη! Κόστος Συμμετοχής: 12€ Έκπτωση 10% για αδέρφια  Οι θέσεις είναι περιορισμένες (10 παιδιά) Προτεραιότητα κρατήσεων για συμμετοχή σε ολόκληρο κύκλο Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο Διάρκεια 60 λεπτά Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Φιλαρέτη Ισταμπουλούογλου, Νηπιαγωγός, Εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων Παραμυθοσάββατα Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-5 ετών Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 12:00 Ένας πιγκουίνος… όχι και τόσο τέλειος, της Γιολάντας Τσορώνη –Γεωργιάδη. Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από 2-5 ετών, τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές, έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία, έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο. Κόστος Συμμετοχής 12€ Έκπτωση 10% για αδέρφια. Οι θέσεις είναι περιορισμένες (10 παιδιά) Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341 Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο Σχεδιασμός-εμψύχωση: Αναστασία Ιορδάνη-Ελένη Αντωνοπούλου Χριστουγεννιάτικο εργαστήριο για παιδιά 5-10 ετών:  “Το μήνυμα του άστρου θα γνωρίσουμε και κάλαντα γλυκά θα τραγουδήσουμε” Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 17:00 Το παιδί, απολύτως ενστικτωδώς και φυσιολογικά, κινείται, τραγουδά, παίζει, ενώ ακούει και μιμείται μεγάλη ποικιλία ήχων. Τα μουσικά αυτά εργαστήρια , έχουν ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν και να βοηθήσουν τα παιδιά να προσεγγίσουν τον κόσμο των ήχων και της μουσικής. Προοδευτικά και μέσα από πλήθος βιωματικών παιχνιδιών, τα παιδιά είναι σε θέση να ελέγχουν την ακοή και την κίνηση τους, δημιουργώντας. Μύρισαν Χριστούγεννα… Τα λαμπιόνια φωτίζουν τους δρόμους και το άστρο του Χριστού υψώνεται ξανά για να φωτίσει τις καρδιές μας.  Ελάτε μαζί μας τα Σάββατα 3 και 10 Δεκέμβρη στις 5μ.μ. στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23 να συναντήσουμε το καλό, να παίξουμε και να χαρούμε, να καλαντίσουμε και να ονειρευτούμε…  και  ποιος ξέρει… μπορεί το όνειρο για έναν καλύτερο κόσμο να βγει αληθινό! Τα εργαστήρια θα περιλαμβάνουν αφήγηση χριστουγεννιάτικης ιστορίας, παιχνίδια και παραδοσιακά κάλαντα Χριστουγέννων.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός-εμψυχώτρια:  Άντα Ευαγγέλου

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων

Διάρκεια 90′

Κόστος συμμετοχής: 15€

Πλη­ρο­φο­ρίες:

Μου­σείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα

210 3250341/ info@ekedisy.gr

Μαγικά Πειράματα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών

για παιδιά 5 έως 8 ετών

Μέσω του εργαστηρίου «Φυσικών Επιστημών» επιδιώκεται η επαφή των παιδιών με τις επιστήμες και την τεχνολογία, μέσα από την ενασχόλησή τους με απλά πειράματα, και με θεματικές ενότητες που τα απασχολούν καθημερινά. Η προσέγγιση όλων των θεμάτων γίνεται με ευαισθησία και με μέσα και τεχνικές, οικείες προς το παιδί και τις αυξημένες ανάγκες του (χρήση εκπαιδευτικού δράματος, χρήση νέων τεχνολογιών, θεατρικό παιχνίδι, κ.λπ).

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 11:00-12:00

Τα ζαχαρωτά του Άγιου Βασίλη διαλύονται!

Πως επιδρούν τα διάφορα διαλύματα πάνω στα χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά; Τι προκαλεί το λιώσιμο της ζάχαρης; Είστε έτοιμοι για το πιο γλυκό εργαστήριο της χρονιάς που τελειώνει; Σας περιμένουμε στο Μουσείο με τραπέζια γεμάτα ζαχαρωτά, γλειφιτζούρια και καραμέλες, για να πειραματιστούμε με τη σύστασή τους!

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός-Εφαρμογή: Χαρίκλεια Θεοδωράκη

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες (10 παιδιά)

Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

You may also like...