(Επι)μένοντας Κυκλάδες»

afisa4Από τις 5 έως τις 6 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της δράσης «(Επι)μένοντας Κυκλάδες» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, η Μικρή Ορχήστρα θα «δέσει» στη Σύρο χάρη στην υποστήριξη της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Στις 5 Δεκεμβρίου, ώρα 21.30, θα πραγματοποιηθεί μια ανοιχτή συναυλία στο Θέατρο Απόλλων ενώ θα γίνουν εκπαιδευτικές δράσεις που θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της μουσικής και το ξεχωριστό ηχόχρωμα του κάθε μουσικού οργάνου.
Πρόγραμμα Συναυλίας:
J. Brahms: Ουγγρικός χορός αρ.1
L.V. Beethoven: Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 3 (μεταγραφή για πιάνο και κουιντέτο εγχόρδων)
Δ. Γούζιος: Κοντσέρτο για τσέλο και ορχήστρα
Ν. Σκαλκώτας: Έξι ελληνικοί χοροί
J. Brahms: Ουγγρικός χορός Αρ.5
Kiveli Dörken, πιάνο
Δημήτρης Γούζιος, βιολοντσέλο
Διεύθυνση ορχήστρας: Νίκος Χαλιάσας
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά θα πραγματοποιηθούν στις 5 και 6 Δεκεμβρίου στις 12.00 το πρωί, στο θέατρο Απόλλων.
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών εδώ και αρκετά χρόνια έχει θέσει ως βασική της προτεραιότητα την ενίσχυση του κοινωνικού και εκπαιδευτικού της έργου.
Έτσι, από το 2013, υλοποιεί ένα ευρύτατο πρόγραμμα κοινωνικής και εκπαιδευτικής στόχευσης, το οποίο φιλοδοξεί να μεταδώσει το μήνυμα ότι η μουσική δεν είναι μία πολυτέλεια προορισμένη μόνον για μυημένους αλλά ένα αγαθό στο οποίο μπορούν και πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι.
Το πρόγραμμα αναπτύσσεται μέσω της πραγματοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων από τα οκτώ διαφορετικά μουσικά σύνολα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών(που αριθμούν από 3 έως 17 μουσικούς) σε σχολεία και ιδρύματα σ’ όλη την Ελλάδα.
Πρωταρχικός στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να προσφέρει χαρά και ουσιαστική ψυχαγωγία, μέσω της μύησης των μαθητών στη μαγεία της μουσικής. Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα γνωριμίας με τα μουσικά όργανα, την ιστορία τους και τον τρόπο παραγωγής του ήχου. Ταυτόχρονα, παρατηρώντας οι μαθητές τα μουσικά σύνολα, κατανοούν έμπρακτα τη σημασία της συνεργασίας και της συλλογικότητας, ενώ, τέλος, επιδιώκεται η απομυθοποίηση της κλασικής μουσικής που αντιμετωπίζεται συχνά με καχυποψία, ως ένα δήθεν ελιτίστικο είδος.
Οι εκπαιδευτικές δράσεις στη Σύρο στις 5 και 6 Δεκεμβρίου 2015, στο θέατρο Απόλλων, θα υλοποιηθούν από το μεγαλύτερο μουσικό σύνολο της Ορχήστρας, την Μικρή Ορχήστρα, η οποία αριθμεί 17 μουσικούς από όλες τις ομάδες οργάνων που απαρτίζουν μια συμφωνική ορχήστρα (έγχορδα, πνευστά και κρουστά).
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική φόρμα https://goo.gl/Sj3RQ8 ή στο τηλ. του θεάτρου Απόλλων 2281085192.
Είσοδος Ελεύθερη σε όλες τις δράσεις
From December 5th to 6th, in the context of the program “Insisting on the Cyclades” supported by the German Embassy in Athens, and the Municipality of Syros-Ermoupolis, the Small Ensemble of the Athens State Orchestra, will set sails for Syros.
On December 5th, at 21.30, the small orchestra will present a free-entrance concert for the public of Syros at the Apollon theater.
On December 5 and 6, at 12.00 they will offer parallel educational workshops for children giving them the chance to get acquainted with the classical music world as well as the specialities of the orchestral instruments. You can inscribe for the educational workshops either online: https://goo.gl/Sj3RQ8 or by telephone at the Apollon theater 2281085192
Concert program:
J. Brahms: Hungarian dance n. 1
L.V. Beethoven: Piano concerto n. 3 (transcription for piano and string quintet)
D. Gouzios: Concerto for cello and orchestra
Ν. Skalkotas: Six greek dances
J. Brahms: Hungarian Dance n.5
Kiveli Dörken, piano
Dimitris Gouzios, cello
Maestro: Nikos Haliasas
Free entrance to all activities

You may also like...