Επικοινωνιακή δράση “Περιβάλλον και Πολιτισμός 2018,Πνοές Ανέμων από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ‘ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2018. ΠΝΟΕΣ ΑΝΕΜΩΝ’
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει στην επικοινωνιακή δράση ‘Περιβάλλον και Πολιτισμός 2018. Πνοές Ανέμων’, που πραγματοποιεί και φέτος η Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη διοργάνωση της εκπαιδευτικής δράσης
«Γνωριμία με τη μουσική στην Αρχαία Ελλάδα… με ανακατασκευές αρχαίων μουσικών οργάνων και εξαίσιες μελωδίες» σε συνεργασία με τον Όμιλο Πολιτισμού «Σείκιλος» και την Οργανοποιία «Αναστάσιος» και με την υποστήριξη του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Κιλκίς
Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, 10.00 & 12.00 Αυστροελληνική Καπναποθήκη, Ν. Παναγιώτου 50, Κιλκίς
Η δράση απευθύνεται σε μαθητές/-τριες Ε’ & ΣΤ’ τάξης Δημοτικού, σε μαθητές/-τριες Γυμνασίου και σε εκπαιδευτικούς της Α’-βάθμιας και Β’-βάθμιας Εκπαίδευσης, με στόχο μια πρώτη γνωριμία με την αρχαία ελληνική μουσική στο πλαίσιο της σχέσης αέρα και μουσικών φθόγγων.
Ο «Σείκιλος» είναι πολιτιστικός όμιλος, που δραστηριοποιείται στο χώρο της μουσικής, ειδικότερα της αρχαίας ελληνικής με την ανακατασκευή αρχαίων μουσικών οργάνων και την πειραματική παραγωγή σχετικού μουσικού λόγου.
Η δράση περιλαμβάνει έκθεση αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων καθώς και μουσική με τραγούδι- απαγγελία αρχαίων ελληνικών μουσικών κειμένων. Θα πραγματοποιηθεί δύο φορές για τα συμμετέχοντα σχολεία, στις 10.00 και στις 12.00, με μέγιστο αριθμό για κάθε ομάδα περ. 65-70 μαθητέςΛτριες και 10-15 εκπαιδευτικούς, κατόπιν δήλωσης συμμετοχής.
Επικοινωνία, Δευτέρα-Παρασκευή, 07.00-15.00: τηλ. 2310.407.569, κ. Μαγδαληνή Παρχαρίδου, κ. Μαρία Φαρμάκη

You may also like...