“Επιθαλάμια και άλλα τραγούδια” – Έκθεση του Δημήτρη Σκουρογιάννη στη ΜΕΔΟΥΣΑ

thumbnail (2)Την Πέμπτη 14 Απριλίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, τη νέα δουλειά του Δημήτρη Σκουρογιάννη
«Το εικαστικό λεξιλόγιο του Δημήτρη Σκουρογιάννη περιλαμβάνει ένα αμάλγαμα αφηγήσεων που αναδύεται μέσα από μία περίπλοκη και πολυθεματική ροή καλλιτεχνικής πρακτικής. Στην ατομική του έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Μέδουσα, ο καλλιτέχνης παρουσιάζει ένα πρόσφατο και ένα νέο σώμα δουλειάς που εμπερικλείει τις χαρακτηριστικές του εγκιβωτισμένες εγκαταστάσεις εντος συμπτυγμένων και πολυστρωματικών χώρων.
Ελκυόμενος από μία μεγάλη ποικιλία μέσων, όπως το ξύλο, το χαρτί, οι φωτογραφίες, το τούλι, οι ταπετσαρίες, και από μία σειρά φυσικών αντικειμένων (κούκλες, πλαστικά στολίδια, πορσελάνες, αγαλματίδια από γύψο και πολυουρεθάνη), ο Σκουρογιάννης τα εμπλέκει όλα σε ζωηρούς διαλόγους και τα ενισχύει μέσα από τις τεχνικές της ζωγραφικής, του κολάζ και του κεντήματος. Χρησιμοποιώντας το χειροποίητο κέντημα πάνω σε τούλι, συχνά αναπλάθει πτυχές μιας ήδη υπάρχουσας σκηνής, εισάγοντας έτσι μια άλλη διάσταση που εγκαλεί διαρκώς επανερμηνείες της οπτικής μας αντίληψης. Η ιδιότητα της διαφάνειας που έχει το τούλι σε συνδυασμό με τα λεπτά βαμβακερά νήματα, αναπαράγουν μια ψευδαίσθηση που βαθμιαία ξεδιπλώνει πολλαπλές αναγνώσεις της εμφανιζόμενης εικόνας»
Δρ. Κώστας Πράπογλου, ιστορικός τέχνης, επιμελητής της έκθεσης
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 11:00 –14:30 & 18:30 – 21:30 & Σάββατο 11:00 – 15:00

You may also like...