Εορτασμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

arxaiologiko mouseio aianhsΗ Λ΄ ΕΠΚΑ συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς στις 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2014.
Ο φετινός εορτασμός είναι αφιερωμένος στο Χρόνο, με γενικό τίτλο «Τα πρόσωπα του Χρόνου». Η Λ΄ ΕΠΚΑ επέλεξε ως ειδικό θέμα τα «Πρόσωπα και προσωπεία του χρόνου, αποτυπωμένα στον πηλό, στο μάρμαρο, στο χαρτί…» και ως ιδιαίτερο στόχο τη δημιουργική συνύπαρξη διαφορετικών καλλιτεχνικών παραδόσεων.
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής οργανώθηκε έκθεση φωτογραφίας με θέμα την ανθρώπινη μορφή στο πέρασμα του χρόνου, όπως αποτυπώθηκε σε αρχαία αγγεία, σε γλυπτά, σε πίνακες Ελλήνων και Ευρωπαίων ζωγράφων.
Η Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη στα σχολεία, γι’ αυτό και απευθύνουμε Ανοιχτή Πρόσκληση να επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ειδικά για τα παιδιά, την Παρασκευή μεταξύ 10.00 και 13.00 θα πραγματοποιηθεί εικαστικό εργαστήρι, στη διάρκεια του οποίου θα γνωρίσουν τα μυστικά της ιαπωνικής τέχνης του origami και θα δημιουργήσουν προσωπεία του χρόνου, με την καθοδήγηση του καταξιωμένου καλλιτέχνη Δημήτρη Δάλα.
Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 24610-98800/1
Η είσοδος στο μουσείο και στους αρχαιολογικούς χώρους θα είναι ελεύθερη και τις τρεις ημέρες, κατά τις εξής ώρες:
Παρασκευή, 8:00-15:00. Σάββατο-Κυριακή, 8:00-18.00.

You may also like...