Εξερευνητής της Φύση-Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης 2016/17

arxeio2Η Θράκη είναι ένας τόπος πλούσιος!
Ένας τόπος με πλούσια βιοποικιλότητα , από το Δέλτα του Έβρου και το Δάσος της Δαδιάς μέχρι την Λίμνη Βιστωνίδα και το Πόρτο Λάγος.
Του Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης ιδρύθηκε για έναν σκοπό αρχικά , την ανάδειξη όλου αυτού του φυσικού πλούτου.
Η δράση Εξερευνητής της Φύσης έχει σκοπό μέσα από ένα κυνήγι θησαυρού να γνωρίσει στα παιδιά το Μουσείο και το αντικείμενο του ευχάριστα μέσω ενός δημοφιλούς παιχνιδιού αναζήτησης.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιείται στους χώρους του μουσείου έως 30~ άτομα ανά τμήμα και απευθύνεται σε παιδιά της προσχολικής & σχολικής ηλικίας(Νηπιαγωγείο & Γυμνάσιο).
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια μικρή ξενάγηση 5-10  λεπτά όπου τα παιδιά θα μάθουν χωρίς λεπτομέρειες τον χώρο του μουσείου και μία δράση 35~ λεπτών όπου μέσω αυτή θα το ανακαλύψουν ενεργά μόνοι τους!
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι διάρκειας 45~ λεπτών και πραγματοποιείται από τον Λασκαρίδη Κωνσταντίνο , φοιτητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με το μουσείο.

You may also like...