ΕΜΣΤ Νέα Τρέχουσες Εκθέσεις- Παράταση

Πάνω από 70.000 θεατές έχουν επισκεφθεί τη μεγάλη ομαδική έκθεση Modern Love (H αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας) σε επιμέλεια Κατερίνας Γρέγου, καλλιτεχνικής διευθύντριας του ΕΜΣΤ, όπως και τον υπόλοιπο εκθεσιακό κύκλο του ΕΜΣΤ που ξεκίνησε στις 16 Δεκεμβρίου 2022.

Μετά τους 50.000 επισκέπτες του προηγούμενου εκθεσιακού κύκλου με κέντρο την έκθεση Statecraft. Διαμορφώνοντας το κράτος, ο αριθμός αυτός, που αποτελεί νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας για το ΕΜΣΤ, δείχνει το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον του κοινού και τον κεντρικό ρόλο που έχει το Μουσείο στην πολιτιστική ζωή της Αθήνας.

Με κέντρο το Modern Love (H αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας), οι εκθέσεις Ελένη Μπαγάκη. Something like a poem, a nude, and flowers in a vase, Έρικα Σκούρτη. Όλα τα Πρόσωπά σου (Profiles of You), Hannah Toticki. Τα πάντα, παντού, διαρκώς και Dan Perjovschi. The Long Wall Report, το πρόγραμμα του ΕΜΣΤ εστίασε στην ψηφιακή τεχνολογία και στο διαδίκτυο, στην επιρροή τους στις σύγχρονες κοινωνίες, στη σχέση τους με την εργασία, το σώμα και το λόγο, στις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις. Οι εκθέσεις του ΕΜΣΤ πλαισιώθηκαν από ένα εκτενές δημόσιο πρόγραμμα, εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις, ενώ όλες οι εκθέσεις συνοδεύονται από έντυπο ή ψηφιακό κατάλογο.

Ήδη ολοκληρώθηκαν οι εκθέσεις της Ελένης Μπαγάκη και της Έρικας Σκούρτη και στις 27 Μαΐου ολοκληρώνεται η έκθεση της Hannah Toticki. Λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού η έκθεση Modern Love (Η αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας) παρατείνεται έως τις 5 Νοεμβρίου, ενώ η έκθεση Γιατί είμαστε μαζί του Μιχαήλ Καρίκη παρατείνεται έως τις 8 Οκτωβρίου 2023.

Ο καλοκαιρινός κύκλος εκθέσεων του ΕΜΣΤ θα ξεκινήσει στις 30.06.2023 – θα προηγηθεί σχετικό Δελτίο Τύπου στις αρχές Ιουνίου.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ
ΕΜΣΤ EXTRA MUROS
Από τις 26 Απριλίου το ΕΜΣΤ και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζουν τη μεγάλη υπαίθρια εγκατάσταση Return to Sender (Επιστροφή στον Αποστολέα) της αφρικανικής καλλιτεχνικής κολεκτίβας NEST. Το έργο θα παραμείνει στην Εσπλανάδα του ΚΠΙΣΝ έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΥNΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΜΣΤ ΜΕ ΤΟ ROLEX ARTS FESTIVAL
Το διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Rolex: Γιορτάζοντας 20 χρόνια του προγράμματος μεντόρων είναι μια τριήμερη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 28 Μαΐου 2023 σε διάφορους χώρους στην Αθήνα, με αφορμή την 20ή επέτειο του Προγράμματος Rolex για την καλλιτεχνική καθοδήγηση (Rolex Mentor and Protégé Arts Initiative).

Το ΕΜΣΤ συμμετείχε στο προφεστιβαλικό πρόγραμμα με μια Δημόσια Συζήτηση καθώς και στο Φεστιβάλ, με μια ομαδική έκθεση.

Την Πέμπτη 25.05.2-23, 19.00-21.00 στο ΕΜΣΤ Καφέ η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΕΜΣΤ Κατερίνα Γρέγου συντόνισε μια δημόσια συζήτηση μεταξύ του μέντορα της Rolex William Kentridge και του υπότροφου Εικαστικών Τεχνών Sammy Baloji με θέμα: Κοινωνικά ευαισθητοποιημένη τέχνη σε επίμαχους χώρους: Δεοντολογία, ευθύνες και ζητήματα αναπαράστασης (Socially engaged art in contested spaces: ethics, responsibilities, and questions of representation)

Μέχρι τις 4 Ιουνίου παρουσιάζεται η ομαδική έκθεση με θέμα, 20 χρόνια καθοδήγησης, στα Project Room 1 και 2 στο ΕΜΣΤ.
Συμμετέχουν οι: Sammy Baloji, Alejandro Cesarco, Masanori Handa, Nicholas Hlobo, Mateo Lopez, Camila Rodríguez Triana, Thao Nguyen Phan, Matthias Weischer

Διάρκεια έκθεσης: 26.05-04.06.2023

ΕΜΣΤ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
Το ΕΜΣΤ συνεργάζεται με το Goethe-Institut Athen στην έκθεση –που παρουσιάζει σε συνεργασία με το ifa (Institut für Auslandsbeziehungen)– EVROVIZION.CROSSING STORIES AND SPACES, με την προσθήκη ενός νέου έργου της Ελληνίδας εικαστικού Μαρίας Τσάγκαρη, έργα της οποίας βρισκονται στη συλλογή του ΕΜΣΤ, σε επιμέλεια της Ιόλης Τζανετάκη.

Η έκθεση Ειρήνη Βουρλούμη. Στον ίδιο χώρο, που παρουσιάστηκε στο ΕΜΣΤ το 2022 σε επιμέλεια Σταμάτη Σχιζάκη, διοργανώνεται από την Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών, προσαρμοσμένη στους χώρους της. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό διάλογο που άνοιξε η φωτογράφος Ειρήνη Βουρλούμη (γενν. 1979) με το ζωγραφικό έργο του παππού της Ανδρέα Βουρλούμη (1910–1999).

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΜΣΤ:
ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΛΕΩΦ. ΚΑΛΛΙΡΡΟΗΣ & ΑΜΒΡ. ΦΡΑΝΤΖΗ (ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΦΙΞ)
ΑΘΗΝΑ 11743
Greece

You may also like...