Ελληνοτουρκικό Φιλοσοφικό Συνέδριο στο Δήμο Θεσσαλονίκης

poster_owlΤο ελληνο-τουρκικό φιλοσοφικό συνέδριο με τίτλο «Το πέταγμα της γλαύκας. Μορφές πρόσληψης της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας στη Γερμανία» διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φιλοσοφίας του ΑΠΘ «Κείμενα και Ερμηνείες» και το γερμανικό ίδρυμα «Alexander von Humboldt-Stiftung».
Το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου 2016 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1, 1ος όροφος), θα έχει ως θέμα τη διαχρονική πορεία πρόσληψης της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας στον γερμανικό χώρο.
Οι ανακοινώσεις των εισηγητών που θα πάρουν μέρος στις εργασίες του συνεδρίου θα συμπεριλάβουν το σύνολο του φάσματος της παραγωγικής οικειοποίησης της ελληνικής σκέψης, από το 18ο αιώνα και το γερμανικό ιδεαλισμό μέχρι το τέλος του 20ου αιώνα.
Ομιλητές του συνεδρίου θα είναι υπότροφοι του Ιδρύματος Humboldt, διαπρεπείς επιστήμονες από τη Γερμανία, καθώς και νέοι επιστήμονες.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, από τις 18.00 έως τις 19.00, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των προγραμμάτων υποτροφιών του Ιδρύματος «Alexander von Humboldt-Stiftung», τα οποία απευθύνονται σε νέους διδάκτορες αλλά και σε ώριμους επιστήμονες.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό ενώ σε όσους παρακολουθήσουν τις εργασίες θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

politistikoi-bounces@thessaloniki.gr <politistikoi-bounces@thessaloniki.gr> εκ μέρους του Δήμος Θεσσαλονίκης – Δελτίο Τύπου <politistikoi@thessaloniki.gr>

You may also like...