ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ
ΑΓΩΓΗ

LABR_0047«We are the champions!» – Οι μαθητές δύο σχολείων συναντιούνται για ένα μοναδικό αφιέρωμα στους Queen

« …Είμαστε οι πρωταθλητές του κόσμου και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι το τέλος….», τραγούδησαν κάποτε οι QUEEN. Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε, όμως ο στίχος αυτός μένει πάντα στα χείλη εκατομμυρίων ανθρώπων, είναι πάντα μια σημαία για όλες τις νεανικές ψυχές. Αυτός ο στίχος ενέπνευσε και τούς μαθητές δύο σχολείων: της Ελληνογερμανικής Αγωγής και του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Παλλήνης. Μαθητές που δεν είναι μόνο γείτονες στην Παλλήνη, αλλά και μοιράζονται την ίδια αγάπη για τη μουσική και, φυσικά, τις ίδιες αγωνίες και τις ίδιες προσδοκίες για το μέλλον. Αποφάσισαν, λοιπόν, να τα εκφράσουν ολ’ αυτά μ’ ένα μουσικό αφιέρωμα στα τραγούδια των Queen με μορφή μιούζικαλ!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 31 έφηβοι μαθητές με συνοδεία ροκ μπάντας από έμπειρους μουσικούς, θα παρουσιάσουν σε δυο συναυλίες με ελεύθερη είσοδο στις 8 και 9 Νοεμβρίου στο θέατρο του Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ιστορικού βρετανικού συγκροτήματος και θα μας κοιτάξουν κατάματα τραγουδώντας με νόημα «Τα θέλω όλα και τα θέλω τώρα».

Τα αγαπημένα τραγούδια των Queen γίνονται αφορμή για να καταθέσουν τα παιδιά με τις φωνές, την ερμηνεία τους, αλλά και το χορό όλα τα θέματα που τα απασχολούν για τη ζωή, το σύγχρονο κόσμο και τα όνειρά τους. Οι σημερινοί δεκαπεντάχρονοι συναντιούνται μέσω της μουσικής με τους «βετεράνους» που έλαμψαν στο ροκ περασμένων δεκαετιών. Συναντιούνται, όμως, τις δυο αυτές βραδιές, και με τους γονείς τους, που αγάπησαν τους Queen και σίγουρα θα θυμηθούν τις δικές τους νεανικές… επιδόσεις ακούγοντας τα τραγούδια τους για πρώτη φορά από τα ίδια τα παιδιά τους!

Το σενάριο, τη σκηνοθεσία και τη μουσική διδασκαλία της πρωτότυπης αυτής μουσικής παράστασης που φιλοδοξεί να γίνει μια γιορτή, υπογράφει η Χρύσα Αποστολάτου, τις χορογραφίες η Ράνια Φόβου και τη σκηνοθεσία και επεξεργασία του βίντεο ο Κωστής Παπαδόπουλος. Παίζουν οι μουσικοί : Χρήστος Αλεξάκης (πλήκτρα), Διονύσης Τελιόπουλος (κιθάρα), Κώστας Μπουρόπουλος (κιθάρα), Γιάννης Βουτσινάς (μπάσο) και Μάνος Κουτσάκης (τύμπανα).

Οι δυο συναυλίες οργανώνονται με τη συνεργασία των δύο σχολείων που ανήκουν στο δίκτυο στο PASCH «Σχολεία: Εταίροι για το μέλλον» Schulen: Partner der Zukunft. Θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Νοεμβρίου στις 20.00 στο θέατρο του Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης (θέση Μαρίζα Παλλήνης, τηλ γραμματείας 210 6668547).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Με την παράκληση της δημοσιοποίησης

Πληροφορίες κα Χρύσα Αποστολάτου
τηλ. επικοινωνίας: 210 8176740

You may also like...