Ελληνοαμερικανική Ένωση

invitation[1]Στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης εικαστικών της “Ερευνητικής ομάδας καλλιτεχνών για τον πρώτο αιώνα ready made” με τίτλο ΠΡΟΚΑΤ η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει δύο παράλληλες εκδηλώσεις που ερευνούν από διαφορετικές σκοπιές το κίνημα ready made.
Με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την πρώτη παρουσίαση της «Ρόδας Ποδηλάτου» του Marcel Duchamp, τόσο η έκθεση όσο και οι παράλληλες εκδηλώσεις επιχειρούν να επανεξετάσουν τις εφαρμογές και διαφορετικές εκφάνσεις του ready made στην τέχνη του 21ου αιώνα.
Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013, στις 19:30, ο υπεύθυνος της γκαλερί ΑΔ Παντελής Αραπίνης, ο εικαστικός Κωστής Βελώνης, ο πρύτανης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Γιώργος Χαρβαλιάς και ο επιμελητής εκθέσεων Χρήστος Ιωακειμίδης συζητούν για Το ready made σήμερα. Την συζήτηση συντονίζει ο Θανάσης Μουτσόπουλος.
Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013, στις 19:30 η δικηγόρος Ζωή Μαυροσκότη, η δημοσιογράφος Άννα Μιχαλιτσιάνου, ο φωτογράφος Καμίλο Νόλλας, ο σκηνοθέτης Θανάσης Ρεντζής και ο εικαστικός και ποιητής Κωστής Τριανταφύλλου με αφορμή το ready made μιλούν με θέμα «Η Χρήση του Προϋπάρχοντος: Copyright και Δικαιώματα». Την συζήτηση  συντονίζει ο θεωρητικός τέχνης Κωνσταντίνος Βασιλείου.
Παράλληλες Εκδηλώσεις
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

  • Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013, 19:30

            Ανοιχτή συζήτηση: Το Ready Made σήμερα

  • Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013, 19:30

            Ανοιχτή συζήτηση: Η Χρήση του Προϋπάρχοντος: Copyright και             Δικαιώματα
Διάρκεια έκθεσης
21 Νοεμβρίου – 17 Δεκεμβρίου 2013
Συμμετέχοντες καλλιτέχνες
Την “Ερευνητική ομάδα καλλιτεχνών για τον πρώτο αιώνα ready made” αποτελούν οι: Ανδρέας Βούσουρας, Απόστολος Ζερδεβάς,Ειρήνη Καραγιαννοπούλου, Μπάμπης Καραλής, Μαρία Λιανού, Ηλιοδώρα Μαργέλλου, Θανάσης Μουτσόπουλος, Καμίλο Νόλλας, Κωνσταντίνος Πάτσιος, Πάνος Σκουλούδης και Γιώργος Τσεριώνης.
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 21:00, Σάββατο: 10:30 – 14:30,
Κυριακή κλειστά
Είσοδος
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες
Ελληνοαμερικανική Ένωση: Ήρα Παπαδοπούλου (210 3680052), www.hau.gr/culture
“Ερευνητική
ομάδα καλλιτεχνών για τον πρώτο αιώνα ready made”: http://prokatathens.blogspot.gr/

You may also like...