Ελληνοαμερικανική Ένωση

COMICDOM CON ATHENS 2014
4, 5 & 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ComicdomConΤα comics γιορτάζουν για ένατη χρονιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
H Ελληνοαμερικανική Ένωση και η Comicdom Press διοργανώνουν για ένατη συνεχή χρονιά στις 4, 5 και 6 Απριλίου 2014, στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, το μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics.
Αποδεικνύοντας ότι η αγάπη για τα comics δεν γνωρίζει καλλιτεχνικά ή γεωγραφικά σύνορα, το ComicdomConAthensπαρουσιάζει τους επίσημους προσκεκλημένους της φετινής διοργάνωσης:
Ο καταξιωμένος Ισπανός σεναριογράφος Enrique Sánchez Abulí, συν-δημιουργός του δημοφιλούς TORPEDO 1936 (σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες).
Ο βραβευμένος με Eisner Award Βρετανός σχεδιαστής GlennFabry, πασίγνωστος για τα θρυλικά εξώφυλλά του σε τίτλους όπως HELLBLAZER και PREACHER.
Η ανερχόμενη Ιταλίδα σχεδιάστρια, Emanuela Lupacchino, γνωστή για τα σχέδιά της σε τίτλους μεγάλων αμερικανικών εκδοτικών.
Η Γαλλίδα εικονογράφος και δημιουργός comics, Pénélope Bagieu το comic της οποίας (JOSEPHINE) πρόσφατα μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη (σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος).
Ο ταλαντούχος Ιρλανδός δημιουργός StephenMooney(σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιρλανδίας).
Ο Νορβηγός σχεδιαστής comics και εικονογράφος, Martin Ernstsen (σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Νορβηγίας).
Με τη συγκυρία της ένατης διοργάνωσης του φεστιβάλ και επειδή τα comicsείναι η αποκαλούμενη 9η τέχνη, η φετινή έκθεση τιτλοφορείται Celebrating 9thArt. Σε αυτήν θα παρουσιαστούν, από χώρες όπως η Καμπότζη, η Κίνα, το Ισραήλ, η Πορτογαλία, η Λετονία, η Παραγουάη και η Λετονία, αυθεντικές σελίδες, comics, graphicnovelsκαι εικονογραφήσεις από όλο τον κόσμο, με στόχο να υπογραμμιστεί η οικουμενικότητα της τέχνης των comics. Μεγάλο μέρος του υλικού θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη χώρα μας.
Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2014 περιλαμβάνει επίσης προβολές, workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών, sketcheventμε τη συμμετοχή των διεθνών προσκεκλημένων και Ελλήνων σχεδιαστών, τα Comicdom Awards, τα μοναδικά βραβεία comics για τους Έλληνες δημιουργούς, καθώς και τον δημοφιλή διαγωνισμό ComicdomCosplay, ο οποίος, ήδη από πέρσι, αποτελεί και εθνικό προκριματικό καθώς ο νικητής θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα EuroCosplay, στο MCM EXPO του Λονδίνου! Τέλος, στο καθιερωμένο πλέον παιδικό πρόγραμμα, οι μικροί φίλοι της 9ης Τέχνης θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε σεμινάρια εξοικείωσης με τα comics μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι, καθώς και να παρακολουθήσουν ταινίες κινουμένων σχεδίων.

Την εικονογράφηση του εξωφύλλου του καταλόγου φιλοτεχνεί, αποκλειστικά για την εκδήλωση, ένας από τους διεθνείς προσκεκλημένους του ComicdomConAthens. Φέτος, έχουμε τη χαρά να την υπογράφει η Emanuela Lupacchino, ενώ την επίσημη εικονογράφηση του ComicdomConAthens 2014 έχει επιμεληθεί ο δημιουργός comics, Γιώργος Καμπάδαης.

Όπως πάντα, η είσοδος στο ComicdomConAthens 2014 είναι ελεύθερη, ενώ όλοι οι επισκέπτες θα λάβουν, εντελώς δωρεάν, τον έγχρωμο, πολυσέλιδο κατάλογο με το πρόγραμμα και τα events του τριημέρου.
Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις νέες ανακοινώσεις σχετικά με το πρόγραμμα και τους προσκεκλημένους της φετινής διοργάνωσης, στην ανανεωμένη ιστοσελίδα www.comicdomcon.gr
Comicdom Con Athens 2014
Ποιοι:
  ComicdomPress & Ελληνοαμερικανική Ένωση
Πότε: Παρασκευή 4, Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Απριλίου,  11:00 – 21:30
Πού: Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

Πόσο: Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες:
Comicdom Press
Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου, Γραφείο Τύπου, elias.kat@gmail.com / 6972002967
Λήδα Τσενέ, Δημόσιες Σχέσεις,  ltsene@gmail.com / 6944718514
Eλληνοαμερικανική Ένωση
Ήρα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Πολιτιστικών, ipapadopoulou@hau.gr/ 2103680052

You may also like...