Ελληνικό Ψηφιδωτό

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (Π.Ο.Ε – ΥΠ.ΠΟ.)
ΕΤΟΣ  IΔΡΥΣΗΣ 1989

ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1β – 105 55 ΠΛΑΚΑ
ΤΗΛ. 210 3220992 – FAX: 210 3236294
www.poeyppo.gr info@poeyppo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Θέμα: Εκδήλωση-Δράση για το Ελληνικό Ψηφιδωτό από την Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ και τον Ελληνικό Σύλλογο Ψηφιδωτού.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού (Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ.) στο πλαίσιο των πολιτιστικών και επιμορφωτικών δράσεων που αναπτύσσει, διοργανώνει στους χώρους της Ομοσπονδίας (Διοσκούρων 1Β, Πλάκα) διήμερο κατασκευής και τοποθέτησης ψηφιδωτών που θα τοποθετηθούν στην αυλή του κτιρίου.

Η κατασκευή (κοπή, διαμόρφωση και τοποθέτηση ψηφίδων) θα πραγματοποιηθεί στην αυλή της Ομοσπονδίας, το Σάββατο 15 Νοεμβρίου και η τοποθέτηση των ψηφιδωτών την Κυριακή 16 Νοεμβρίου, από τις 10.30΄ έως τις 15.00΄.
Η δράση θα πλαισιωθεί και με άλλες εκδηλώσεις, όπως:
Συνεχής προβολή κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εικόνων σύγχρονων ψηφιδωτών στο χώρο των συμβουλίων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Υπουργείο.
Παρουσίαση των δράσεων του Συλλόγου Ελληνικού Ψηφιδωτού.
Παρουσίαση με θέμα «Τα επιτοίχια ψηφιδωτά του Μεσοπολέμου στην Αθήνα και τα πέριξ».
Οι παρουσιάσεις θα γίνουν την Κυριακή 12.00 -12.40.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία και την αρωγή της
Διεύθυνσης Εφαρμογής Πολιτιστικής Πολιτικής και της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Σύγχρονης Δημιουργίας του ΥΠ.ΠΟ.Α., τις οποίες και ευχαριστούμε θερμά.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Ψηφιδωτού (www.greekmosaic.gr), είναι ένα πολιτιστικό μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο δημιουργήθηκε το 2010 για να υλοποιηθεί η ανάγκη ύπαρξης κοινού σημείου επαφής των ανθρώπων που ενδιαφέρονται για το ψηφιδωτό στην Ελλάδα. Σκοπός του η ανάδειξη και προώθηση της υπέροχης αυτής τέχνης. Μέλη του Συλλόγου είναι Έλληνες και Κύπριοι ψηφοθέτες, καλλιτέχνες, αρχαιολόγοι, συντηρητές αρχαιοτήτων, αρχιτέκτονες, φιλότεχνοι με αγάπη για το ψηφιδωτό.

Καλούμε όλους να τιμήσουν με την παρουσία τους την πολιτιστική αυτή εκδήλωση.

Με εκτίμηση

Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ.

You may also like...