Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας

Video & Sound Workshop for DSLR Photographers

Με τον Λευτέρη Πιταράκη & τη Χρύσα Πανουσιάδου
Παρασκευή 22 – Kυριακή 24 Νοεμβρίου 2013
Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, παρουσιάζει το workshop “Video & Sound for DSLR Photographers”. Πρόκειται για ένα 3ήμερο εντατικό πρόγραμμα, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα σε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων να εξοικειωθούν με την τεχνική και τη μεθοδολογία λήψης βίντεο και ήχου μέσα από τη χρήση ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής. Το workshop θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 22 έως την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στην Αθήνα.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν από δύο καταξιωμένους επαγγελματίες με διεθνή πορεία (και έδρα το Λονδίνο), τον Λευτέρη Πιταράκη (φωτοειδησεογράφο του Associated Press) και τη Χρύσα Πανουσιάδου (φωτογράφο, σκηνοθέτη ντοκιμαντέρ), που έχουν προσκληθεί στην Αθήνα για να πραγματοποιήσουν αυτό το μοναδικό workshop και να μοιραστούν την τεχνογνωσία και τις εμπειρίες τους.

Περιγραφή:
Τα νέα ψηφιακά μέσα και η ενσωμάτωση βίντεο υψηλής ευκρίνειας στις φωτογραφικές μηχανές, διευρύνουν τις δημιουργικές δυνατότητες των φωτογράφων. Ο φωτογράφος, συνδυάζοντας τη δύναμη των πολλαπλών μέσων (βίντεο, ήχο, εικόνα), έχει πλέον τη δυνατότητα να πειραματιστεί σε νέους τρόπους καταγραφής και αφήγησης.
Το workshop απευθύνεται σε όλους όσους ασχολούνται με τη φωτογραφία, ανεξαρτήτως βαθμού εξοικείωσης, και επιθυμούν να εντάξουν το βίντεο και τον ήχο στα μέσα που χρησιμοποιούν καθώς και σε βιντεογράφους που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η εξέλιξη αυτή στο χώρο των ψηφιακών μέσων. Το workshop παρέχει στους συμμετέχοντες τις θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις ώστε να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τη ψηφιακή φωτογραφική κάμερα για τη λήψη και την αναπαραγωγή video και ήχου και να τη χειριστούν ως δημιουργικό εργαλείο για τα δικά τους projects.
Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν μέσα από hands-on δοκιμές με επαγγελματικό εξοπλισμό και τις ιδιαιτερότητες του χειρισμού βασικών εργαλείων λήψης βίντεο και ήχου με DSLR.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Πρόγραμμα:
Παρασκευή 22 Νοεμβρίου: 17.00 – 20:00
Σάββατο 23 Νοεμβρίου: 10.00 – 17:00
Κυριακή 24 Νοεμβρίου: 10.00 – 17:00

Πιστοποιητικό:
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες βεβαίωση συμμετοχής.

Εισηγητές:
O Λευτέρης Πιταράκης, είναι διεθνώς αναγνωρισμένος φωτοειδησεογράφος του Associated Press από το 1998. Μέσα από το φακό του έχει καλύψει τα τελευταία 15 χρόνια μερικά από τα σημαντικότερα πολεμικά, κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα και έχει αναλάβει αποστολές στην Παλαιστίνη, το Ιράκ, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, την Τυνησία, την Αίγυπτο κ.α. Τo 2006 κάλυψε τον πόλεμο στον Λίβανο και διακρίθηκε ως φιναλίστ του βραβείου Pulitzer. Χρησιμοποιεί στη δουλειά του συστηματικά video και multimedia, ενώ παραδίδει εκπαιδευτικά εργαστήρια, όπου διδάσκει video, στους φωτογράφους του Associated Press και σε ανεξάρτητους επαγγελματίες φωτογράφους.
Η Χρύσα Πανουσιάδου εργάζεται ως φωτογράφος και σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ. Από το 2000 έχει καλύψει γεγονότα για τον διεθνή τύπο και έχει συμμετάσχει σε αποστολές για ειδησεογραφικά πρακτορεία και οργανισμούς όπως το BBC, The Guardian, The Times, Vanity Fair, ActionAid UK, Red Cross, Associated Press Television News κ.ά. Μετά από 7 μήνες στη Μέση Ανατολή όπου βρέθηκε για τις ανάγκες μιας σειράς ντοκιμαντέρ η Χρύσα επιστρέφει στο Λονδίνο συνεχίζοντας να κινηματογραφεί και να φωτογραφίζει με τη δική της εταιρεία παραγωγής ‘women with a movie camera’. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Έρευνα Ντοκιμαντέρ απο το London College of Communication.

Πληοροφορίες & ∆ηλώσεις Συμμετοχής:
http://photofestival.gr
E: contact@hcp.gr
Τ: 210 9211 750

You may also like...