Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας

Ταχύρυθμα  Σεμινάρια  Φωτογραφίας  Εισαγωγή  στη  Φωτογραφική  Πράξη Διδάσκων: Στέργιος Καράβατος Διάρκεια: 5,6,7 Μαΐου Tρεις  πολυ- θεματικές συναντήσεις όπου τεχνική, θεωρία και πρακτική συμπλέκονται και συνδιαλέγονται ενεργά. Σε ποιους απευθύνεται:
 Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται σε άτομα που δεν διαθέτουν ιδιαίτερες γνώσεις και επιθυμούν να προσεγγίσουν τη φωτογραφία τόσο τεχνικά όσο και μέσω μιας συνολικής θεώρησης του μέσου και της πρακτικής του.
Θεματικές ενότητες:
• Συνοπτική ιστορική επισκόπηση: από την εφεύρεση της φωτογραφίας μέχρι τις μέρες μας, με έμφαση στις καλλιτεχνικές εφαρμογές και τη χρήση της ως ντοκουμέντο.
• Θεωρία μέσου: ποια η σημασία του να είναι μία εικόνα φωτογραφία; Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της φωτογραφίας και οι σχέσεις της με άλλα μέσα. Ο χρόνος και ο χώρος στη φωτογραφία.
• Τεχνική: κύριες λειτουργίες και δυνατότητες φωτογραφικής μηχανής, βασικές τεχνικές λήψης ψηφιακής φωτογραφίας, βασικά ζητήματα επιλογής και σύνθεσης φωτογραφικού κάδρου.
• Πρακτική εξάσκηση: επιτόπιες ασκήσεις, ομαδικές φωτογραφίσεις, κριτική ανάλυση και συζήτηση φωτογραφιών.

Εισαγωγή στο Photoshop Διδάσκουσα: Εύα Νταραρά Διάρκεια: 13, 14, 20, 21 Μαΐου
Το σεμινάριο “Εισαγωγή στο Photoshop” αναπτύσσει τον κύκλο της επεξεργασίας φωτογραφίας μέσω του πιο δημοφιλούς προγράμματος ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας. Πρόκειται για ένα ταχύρυθμο πρόγραμμα το οποίο επιδιώκει να δώσει έμφαση στη στοχευμένη και λειτουργική επεξεργασία φωτογραφίας, παρουσιάζοντας όλα τα στάδια μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα.

Σε ποιους απευθύνεται:
Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται σε όσους επιδιώκουν την τεχνική βελτίωση των φωτογραφιών τους, τη γνώση των βασικών εργαλείων επεξεργασίας και την ικανότητα να επεμβαίνουν στις εικόνες τους με σαφήνεια.

Θεματικές ενότητες:
• Γνωριμία με το περιβάλλον, τα βασικά εργαλεία και τις παλέτες του Photoshop
• Αντίληψη χρώματος / Χρώμα φωτιστικών πηγών / Θερμοκρασία χρώματος / Χρωματικά μοντέλα και χρωματικοί χώροι / Διαχείριση χρώματος και χρωματικά προφίλ
• Δημιουργία και επεξεργασία επιπέδων (layers) και μασκών
• Απόδοση τονικότητας και χρώματος φωτογραφικής μηχανής και οθόνης / διόρθωση τονικότητας και χρώματος εικόνας
• Χρήση του Adobe Bridge
• Προετοιμασία αρχείων για εκτύπωση και ανάρτηση στο διαδίκτυο
ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στο χώρο του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας, στη διεύθυνση Στρατηγού Κοντούλη 3 (πλησίον σταθμού Συγγρού-Φιξ).

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ
Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα δοθούν στους συμμετέχοντες βεβαιώσεις παρακολούθησης από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο, παρακαλούμε συμπληρώστε την online αίτηση συμμετοχής ή επικοινωνήστε με το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τ: 210 9211 750 (Δευτ-Παρ. 11:00-16:00)
E: contact@hcp.gr

You may also like...