ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΣ: ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

affissssssssssaΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΣ: ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Επιστημονική Ημερίδα
6 Φεβρουαρίου 2015
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και η Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank, στο πλαίσιο της εκθέσεως «Η Ευρώπη της Ελλάδος. Αποικίες και Νομίσματα από τη Συλλογή της Alpha Bank», διοργανώνουν την Επιστημονική Ημερίδα «Ελληνικός Αποικισμός: Νέα Δεδομένα, Σύγχρονες Προσεγγίσεις», που θα διεξαχθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 9:00-19:00.
To επιστημονικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει ο Ελληνικός Αποικισμός, καθώς και η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στην Έκθεση οδήγησαν στη διοργάνωση της Επιστημονικής Hμερίδας, η οποία έχει στόχο την παρουσίαση νέων στοιχείων και την προώθηση του επιστημονικού διαλόγου επί των θεμάτων που σχετίζονται με το φαινόμενο του αρχαίου Ελληνικού Αποικισμού.
Στην Ημερίδα συμμετέχουν δεκαπέντε ιστορικοί και αρχαιολόγοι (ανασκαφείς, διευθυντές μουσείων και καθηγητές πανεπιστημίων) από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ουκρανία και την Αυστραλία, οι οποίοι μελετούν τον Ελληνικό Αποικισμό και θα παρουσιάσουν νέα ανασκαφικά δεδομένα από την περιοχή στην οποία δραστηριοποιούνται ή συνθετικές προσεγγίσεις των πτυχών του φαινομένου. Όλες οι εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα.
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Μανόλη Ανδρόνικου 6
546 21 Θεσσαλονίκη
Για περισσότερες πληροφορίες
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Τηλ.: 2313 310 201
Fax: 2310 861 306
E-mail: info.amth@culture.gr
http://www.amth.gr
Νομισματική Συλλογή Alpha Bank
Τηλ.: 210 326 2460-1
Fax: 210 326 2462
E-mail: numismatic@alpha.gr
http://www.alphanumismatics.gr

 

You may also like...