Ελληνική Πρεσβεία στο Κουβέιτ

Vakarelis,_2013[1]με αφορμή την Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, στις  19:00 στο Concert House   Dar Al –Athar  Al – Islamiyyah, στο Κουβέιτ
Συναυλία
«H Δύση συναντάει  την Ανατολή»
Συμμετέχουν: Γιάννης Βακαρέλης
Γιάννος Μαργαζιώτης, Βιβή Γκέκα, Ρενάτο Ρίπο, Θοδωρής Λεμπέσης και Κουβετιανοί ερμηνευτές
Η συναυλία «H Δύση συναντάει  την Ανατολή» οργανώνεται  από την Ελληνική Πρεσβεία στο Κουβέιτ και σηματοδοτεί την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας στην  Ευρωπαϊκή Ένωση, αναμένεται δε με εξαιρετικό ενδιαφέρον από τους φίλους της μουσικής, αφού για πρώτη φορά  στο Κουβέιτ, κλασικά και παραδοσιακά μουσικά όργανα των δύο χωρών θα «συνομιλήσουν» ερμηνεύοντας  ελληνικές  συνθέσεις.
Ο Γιάννης  Βακαρέλης, διεθνούς φήμης Έλληνας  πιανίστας, σε συνεργασία   με το Ινστιτούτο  Νταρ Αλ – Aτάρ Αλ – Ισλαμίγια  στο Κουβέιτ  θα  παρουσιάσει τραγούδια των Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Θ. Μικρούτσικου και Στ. Κραουνάκη σε μία μουσική βραδιά, που με το φιλόδοξο τίτλο «Η Δύση συναντάει την Ανατολή»  (West meets East) επιχειρεί  να φέρει κοντά τους δυο πολιτισμούς αναδεικνύοντας τη μουσική ως κοινή γλώσσα συνεννόησης  ανάμεσα σε λαούς και κράτη.
Τον Γιάννη  Βακαρέλη συνοδεύουν οι Γιάννος Μαργαζιώτης, Βιβή Γκέκα, Ρενάτο Ρίπο, Θοδωρής Λεμπέσης και Κουβετιανοί καλλιτέχνες που παίζουν νέι, ούτι και κανονάκι και  οι οποίοι θα αυτοσχεδιάσουν πάνω στα τραγούδια, προσδίδοντας ένα ακόμα, ιδιαίτερα ενδιαφέρον χρώμα στη συναυλία.
Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, στις  19:00    
Concert House   Dar Al –Athar  Al – Islamiyyah, Kuwait

You may also like...