Ελλάς Γαλλία Συμμαχία 2014

      FOCUSΦΙΛΟΣΟΦΙΑ                        

     ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Το Συμβάν στη φιλοσοφία
Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, 19.30
ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ – Α
UDITORIUMTHEOANGELOPOULOS
Ελεύθερη είσοδος, ταυτόχρονη μετάφραση

Στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι να μας δώσει μια ιδέα για τη θέση που κατέχει η έννοια του συμβάντος στο έργο σημαντικών μορφών της σύγχρονης γαλλικής σκέψης, ιδιαίτερα στο έργο των Badiou, Derrida, Foucault, Deleuze, Lacan – με αναφορές και στην πρότερη σύλληψη της έννοιας από τον Heidegger.
H έννοια αυτή μπορεί να μας προσφέρει και την αρχή για μια πρωτότυπη σύλληψη (ή έναν επαναπροσδιορισμό) της πολιτικής ως μιας ιδιαίτερης διαδικασίας η οποία προκύπτει από γεγονότα που προκαλούν ρήξη σε μια δεδομένη κατάσταση.Στη στρογγυλή αυτή τράπεζα θα συμμετέχουν οι:

O David Rabouin, απόφοιτος της École normale supérieure, είναι ερευνητικός συνεργάτης στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας. Οι μελέτες του στρέφονται γύρω από τις σχέσεις φιλοσοφίας και μαθηματικών και ιδιαίτερα γύρω από την ιδέα μιας «λογικής της φαντασίας», ενός από τους ορισμούς που έδωσε ο Leibniz για την ιδέα των «καθολικών μαθηματικών».

Ο Δημήτρις Βεργέτης είναι ψυχαναλυτής, μέλος της Παγκόσμιας Ψυχαναλυτικής Εταιρίας, διευθυντής του περιοδικού αληthεια, διδάσκων στο Κέντρο Ψυχαναλυτικών Ερευνών της Αθήνας.

Ο Βαγγέλης Μπιτσώρης είναι συγγραφέας, μεταφραστής, διδάσκων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Ο κ. CLAUDE ROMANO ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

You may also like...