Ελευθέρια

Τα «Ελευθέρια» γιορτάζονται στις 14 Μαΐου σε ανάμνηση της απελευθέρωσης της πόλης από τους Βούλγαρους. Διαρκούν ολόκληρο τον Μάιο και περιλαμβάνουν πληθώρα εκδηλώσεων όπως παρέλαση, ομιλίες, παραστάσεις, εκθέσεις, μουσικές, χορευτικές εκδηλώσεις και άλλα. Διεξάγονται στο  Δημοτικό θέατρο, Πλατεία Φάρου και στο λιμάνι και διοργανώνονται από τον  δήμο Αλεξανδρούπολης,  και το Αθλητικό Πολιτιστικό Κέντρου Δήμου Αλεξανδρούπολης (Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α.). Οι τομείς πολιτιστικής δραστηριότητας και θεματικές κατηγορίες που καλύπτονται αφορούν στην ιστορία, λαογραφία, πολιτισμός, και ιστορικές μνήμες. Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε όλους τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης, ανεξαρτήτου ηλικίας, μορφωτικού ή κοινωνικού επιπέδου. Πρόκειται για ιδιαίτερα δημοφιλείς εκδηλώσεις με εξαιρετικά μεγάλη απήχηση στο κοινό της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αποτελούν εκδηλώσεις πολιτιστικής έκφρασης των λαών που συνθέτουν το  πολυφυλετικό υπόβαθρο των κατοίκων του Έβρου. Σκοπός είναι η διατήρηση του χαρακτήρα αυτού ενώ παράλληλα στόχος του δήμου Αλεξανδρούπολης, αλλά και τον φορέων – συλλόγων που συνεργάζονται για τη διεξαγωγή των Ελευθερίων είναι η ποιοτική αναβάθμιση των εορτών κάθε χρόνο, ο εκσυγχρονισμός των εκδηλώσεων και η ανταπόκρισή τους τόσο στις ιστορικές μνήμες όσο και στις σύγχρονες ανάγκες και προσδοκίες του εντόπιου πληθυσμού.
Ξεφυλλίζοντας κανείς το πρόγραμμα, εύκολα εξάγει το συμπέρασμα ότι πρόκειται για μία low – budget παραγωγή βασισμένη σε εντόπιους συλλόγους (πολιτιστικούς, αθλητικούς, μουσικούς, καλλιτεχνικούς), αλλά και στις δραστηριότητες των σχολείων της πόλης. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και πολλές εκθέσεις με διάφορες θεματικές, ενώ στο «παιχνίδι» μπαίνουν και τα Μουσεία της πόλης.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Αλεξανδρούπολης 2551064203 – Αθλητικό Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αλεξανδρούπολης (Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α.) 2551026627
www.alexpolis.gr 

You may also like...